Рилски спортист завърши без загуба редовния сезон в девическата лига


Рилски спортист завърши без загуба редовния сезон в девическата лига
Девойките на Рилски спортист завоюваха 10 победи
12-02-2009 18:31

Днес с последни три срещи от турнира в Русе завърши редовният сезон в Младежката лига за девойки. Те обаче бяха без значение, защото крайното класиране бе ясно още от вчера. Знаеха се вече и полуфиналните двойки и това, че Рилски спортист ще бъде първи редовния сезон. Днес тимът от Самоков спечели 10-ата си победа от 10-те мача.
 
Така в единия полуфинал на 8 април ще се срещнат отборите на НСА и Черно море Одесос, които заеха съответно второто и третото място в таблицата. В другия ще се изправят един срещу друг Рилски спортист и четвъртият в класирането Славия, който е със същия брой победи като Черно море Одесос и НСА - 6, но има една служебна загуба.

Първият мач за деня бе най-интересен, защото в него се срещнаха равностойните софийски тимове на Славия и НСА, имащи и сметки за уреждане след служебната победа на НСА в първия им сблъсък през декември. Тимът на Славия, на който тогава бе присъдена загуба заради по-малко записани състезателки в състава, сега успя да си вземе победата в изключително оспорван и напрегнат мач - 64-60. Момичетата на Борислава Мандур бяха силно мотивирани за тази победа, а тези на Жасмин и Цанко Цанкови показаха типичното си силно желание и борбеност, така че шансовете през цялото време бяха "50 на 50" и битката бе за всеки сантиметър от игрището.
 
"Гонитбата" между двата столични съперника започна още през първото полувреме, когато първо НСА поведе с няколко точки (9 след първата четвърт), а после Славия навакса и на почивката резултатът бе равен - 39-39. През третата четвърт и по-голяма част от четвъртата пък девойките на Славия започнаха да "дърпат" с по няколко точки, но всеки път бяха настигани от съперничките си. При едно от тези застигания, 3 минути преди края на двубоя, НСА успя за кратко и да поведе (за първи път от дълго време) - 58-60. Това обаче се оказа последния кош за отбора в този мач. Славия бързо изравни, а по-малко от минута преди края отново поведе след кош на Тонка Тенчева. При този резултат 62-60, след една неуспешна атака на НСА, Стефка Николова бе фаулирана при контраатаката и нарушението бе отсъдено като неспортсменско. Тя бе точна и двата пъти от линията за 64-60, а топката бе за Славия, само 25 секунди преди края. Този път девойките на НСА не извършиха нарушение и накрая вече нямаше време за техен кош.
 
Николова бе най-резултатна за победителките с 21 точки, следвана от Памела Дечева с 13. За НСА Сара Маринова вкара "дежурните" си 20 точки, а Мария Рангелова отбеляза 16. За съжаление не можем да ви предложим точни стойности за останалите показатели и процентите на стрелба, заради организационни проблеми със статистиката в зала "Дунав".

След софийското дерби дойде ред и на два мача с далеч по-малка (всъщност никаква интрига). В първия от тях Черно море Одесос разби Академик Пловдив с 90-35, като водеше убедително и увеличаваше преднината си през цялото време. Станислава Станкова отново бе най-резултатна за Черно море Одесос с 24 точки, макар този път да не успя да се разпише от тройката. Никоя от младите и неопитни девойки на Академик не стигна до двуцифрен актив.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ПЛОВДИВ - ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС
В последната среща за деня и последна въобще в редовния сезон домакинът Дунав (отново без Даниела Петева) бе очаквано разгромен от завършилия сезона без загуба Рилски спортист с резултат 60-100. Все пак момичетата на Емилиян Стоянов се държаха достойно и губеха с по-малка разлика (в един момент дори само 4-5 точки) през първите 15 минути. Това бе отчасти и заради ротациите, които Иван Лепичев правеше в състава си, давайки шанс за изява на повече от състезателките си. От средата на втората четвърт нататък обаче Рилецо "натисна" и с лекота натрупа преднина, която накрая бе закръглена на 40 т. Христина Иванова изигра нов силен мач, но за разлика от предните два дни, отбелязаните от нея точки не стигнаха до кота 30, а бяха "само" 25. Вероника Джикова потвърди добрата си форма с 20 точки и 11 борби. Мирена Денчева се отчете с 23 т. за домакините.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ - РИЛСКИ СПОРТИСТ
Младежка лига за девойки (редовен сезон)
 
Крайно класиране:

1. Рилски спортист 20 (10-0)
2. НСА 16 (6-4)
3. Черно море Одесос 16 (6-4)
4. Славия 15 (6-4)
5. Дунав 12 (2-8)
6. Академик Пловдив 10 (0-10)

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи