Петкана Макавеева: Хубавите спомени се помнят дълго


Петкана Макавеева: Хубавите спомени се помнят дълго
Президентът Михов с Боянова и Макавеева (Gong.bg)
13-02-2009 17:52 | Gong.bg

Няколко много сериозни юбилея ще отбележи баскетболната ни федерация – 50 години от спечелването на Купата на Европейските шампионки от женския тим на БК Славия (1959), 30 години от спечелването на купа „Лиляна Ронкети” от женския отбора на БК Левски Спартак (1079) и 25 години от спечелването на Купата на Европейските Шампионки от „сините” (1984). Ръководството на родната централа събра днес някои от отговорниците са тези успехи, както и други бивши и настоящи големи фигури от баскетболния терен, за да анонсира предстоящата церемония на 17-ти февруари, на която ще присъства и националният ни селекционер Пини Гершон.
 
„Не съм мислила дали бих станала отговорник на националния ни женски тим. Бих се наела с това, но ако ме потърсят, защото не съм получавала предложение. Хубавите спомени се помнят. От време на време си пускаме записи от нашата игра. Ние играехме по-атрактивен баскетбол, сега е по-силов, по-атлетичен. При нас имаше много силни характери. Всяка искаше да се изяви. Треньорите бяха много добри специалисти, измъкваха от всяка една най-доброто. Важното е и треньорът да е добър селекционер, и от всички качества на момичетата да извлече най-доброто”, сподели легендата на родния баскетбол Петкана Макавеева за Гонг която в момента работи в школата на Спартак МВР.
 
„В Левски няма женска част. Работя в Спартак МВР и съм доволна. Като подам 2-3 деца нагоре е супер”, коментира Макавеева. "В колективните спортове по-трудно се постигат успехи, защото трябва да обединиш състезателите в една цел, сърцето им да иска да станат. Децата са нещо, което ме зарежда. Гледат те в очите и чакат да им обясниш. Аз им споменавам за миналите успехи, за да са запознати. Много са разпилени в момента децата. Има деца, които ще станат.”

Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи