Юбилейна пощенска марка по случай 90 години баскетбол


Юбилейна пощенска марка по случай 90 години баскетбол
14-02-2009 09:18 | БФБ

Юбилейна пощенска марка по повод 90 години баскетбол в България готви БФБаскетбол. С инициативата се е заел президентът на централата Михаил Михов. Във вторник път е церемонията по честването на годишнината във Военния клуб в столицата. Президентът обяви, че вече са стартирали разговори със столична община за въстановяването на традиционния турнир за наградата на София.
„Ще бъде много добре за нас ако успеем да осъществим това още тази година и турнирът се възроди именно по време на „90 години баскетбол в България”, коментира Михов.
 
Пиано-бар „Синатра” ще посрещне за коктейл цялото ръководство на ФИБА Европа – от Джордж Василакопулос до спортния директор Коста Илиев, както и гостите от ФИБА Свят. Преди това във Военния клуб ВИП личностите ще почетат отборите носители на КЕШ на „Славия” от 1959 г. и „Левски” от 1984 г. и на „сините” носителки на „Ронкети” от 1979 г. Освен това ще бъдат почетени и Идеалните 12-ци на последното десетилетие у нас. Освен това Пини Гершон ще получи официално наградата си за треньор Номер 3 на България за 2008. Ден по-рано пък ще бъдат обявени призьорите за Най-добри баскетболист/баскетболиска, треньор и чужденец за изминалата година.
 
Честванията на 90-годишнината обаче ще продължи през цялата година. В последната седмица на ноември през 2009 г. пък ще бъде отдадена почит на баскетболните клубове, които развиват дългогодишна активна дейност, спонсорите, които в продължение на години влагат средства в баскетбола, кметовете, които помагат за развитието на баскетбола и деятелите с изключители заслуги към българския баскетбол.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи