Пет силни минути носят успеха на Монтана 2003


Пет силни минути носят успеха на Монтана 2003
14-02-2009 22:54

В един равностоен и интересен за публиката двубой тимът на Монтана 2003 надви Рилски Спортист. Пред зрителите в монтанската зала "Младост" двата отбора бяха равни до началото на четвъртата част, когато след добра серия домакините дръпнаха напред и спечелиха с 88-75.
 

Първата част започна силно за домакините, които след добро начало излязоха напред с 27-18. След това обаче нещата на терена се промениха и на свой ред гостенките заиграха по-добре. Във втората част се получи абсолютно същия резултат, само че в полза на Рилски Спортист и така двата отбора се оттеглиха на почивка при равен резултат, 45-45.
 

Третата четвърт на мача бе и най-равностойната. Нито един от двата отбора не успя да се откъсне в резултата и това правеше двубоя интересен. В края Монтана 2003 все пак поведе с три точки и имаше малък аванс преди последната част. Тя стартира с кош на Иванова за гостенките и резултата бе намален до 66-65. След това обаче последва серия от 14-0 в полза на Монтана и тук срещата бе решена в тяхна полза. Следващият кош Рилски спортист вкараха едва 4.35 преди края, когато Вероника Джикова намали на 80-67. Надежда Симеонова вкара за 82-67, но гостенките отвърнаха с мини-серия от 7 безответни точки за 82-74 минута и половина преди финалната сирена. пет минути, в които те не успяха да отбележат кош. Все пак Монтана 2003 успяха да задържат до края аванса си, постигайки шестата си домакинска победа.
 

Жанета Жельова бе най-резултатна за победителите с 23 точки. Вера Перостийска добави 21 и 8 борби, а Ивелина Вранчева завърши с невероятните 15 асистенции, но развали донякъде доброто впечатление с десетте грешки, които направи.
 

Най-резултатна в двубоя стана най-добрата състезателка на Рилски Спортист Христина Иванова. Тя се отличи с 27 точки, а освен нея двуцифрен точков актив записаха Стефка Митева - 15 и Ива Терзиева - 13.
 

В класирането Монтана 2003 заема трето място и няма бъде изместен оттам до края на този етап. Рилски Спортист в момента е на седмо място с 6 победи и 9 загуби, същия актив като шестия Славия.
 

В следващия последен кръг преди разделянето на отборите четворка и петица, самоковки посрещат НСА Делта и ще се стремят да изместят белите от шестото място. И двата отбора са с равен актив, но Славия има трудно гостуване на Миньор.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТАНА 2003 – РИЛСКИ СПОРТИСТ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи