Второкурсниците пак по-добри от новобранците


Второкурсниците пак по-добри от новобранците
Кевин Дюрант (сн. AP Photo)
14-02-2009 22:54 | Gong.bg

Второкурсниците показаха на новобранците в НБА, че наистина знаят малко повече за играта, като ги победиха със 122-116 в първия ден от Уикенда на Звездите, започнал снощи във Финикс.
 

Звездата на Оклахома Сити Кевин Дюрант счупи рекорда на Амари Студемайър от преди пет години, и вкара цели 46 точки. От отбора на новобранците Майкъл Бийзли бе най-резултатен с 29 точки. Дюрант имаше страхотен процент на стрелба, и бе водещ борец за второгодниците със седем овладени топки. Съвсем логично именно той бе избран и за Най-полезен играч (MVP) на мача.
 

Не бе изненада отсъствието на Грег Одън, избран под номер 1 в Драфта миналата година. Центърът отново се оправда с контузия. Тъй като пропусна целия минал сезон заради травма, Одън бе вписан в състава на новобранците.
 

За разлика от доста предишни срещи между новобранци и второкурсници, тази бе оспорвана до последната минута. Новобранците водеха през по-голяма част от мача, но Дюрант успя да поведе „по-старите” и те обърнаха мача. Двубоят се игра на две полувремена по 20 минути.
 

В състава на „малките” личаха две европейски имена – и двете от Испания – Руди Фернандес и Марк Гасол. Не особено деен бе фаворитът за Новобранец на годината Дерик Роуз. Гардът на Чикаго Булс бе на терена 20 минути, но отбеляза само четири точки.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи