Българи в чужбина


Българи в чужбина
Радостина Димитрова с 16 точки и 6 борби за Бургос
15-02-2009 02:38

Нова победа в Адриатическата лига записа играчът на хърватския КК Задар и български национал Деян Иванов. Тази седмица грандът се наложи над Будучност с категоричното 92-69 в 22-рия кръг на адриатическата надпревара. Това бе втора поредна победа за Задар в европейските турнири след успеха срещу УНИКС Казан през седмицата в мач от Еврокъп. Българинът игра 27 минути и записа 10 точки и 5 борби. Отборът се завърна на четвъртото място, но петият – Будучност – има същият актив победи и при евентуална нова такава ще измести хърватите една позиция надолу. Следващият мач на Задар е срещу ФМП Железник, а до края на редовния сезон остават 4 кръга.
 
Щастието се усмихна на Веселка Тодорова и нейния Ондарибия в мач от поредния кръг на женската елитна испанска дивизия Лига Феменина. Българката и отборът й се наложиха над Еспаньол като гости само с една точка разлика – 54-55. Тодорова беше на терена едва 5 минути, през които вкара 2 точки и подаде асистенция. Ондарибия е на девето място във временното класиране с 9 победи и 10 загуби.
 
В същата лига успех записа и друга българка – Жаклин Златанова с Екстругаса. Отборът се наложи като гост над Ривас Екополис с 55-65. Златанова престоя 11 минути в игра и не можа да се разпише. В момента отборът заема 12-ото място с 5 победи и 14 загуби.
 
Третата ни сънародничка в Лига Феменина – Евелина Гунева – се представи най-добре, но за съжаление отборът й Кади ла Сеу загуби. Българката вкара 5 точки, овладя 4 борби и подаде 2 асистенции за 15-те си изиграни минути. Отборът е на 10-о място с 6 победи и 13 поражения.
 
Във втората испанска дивизия Радостина Димитрова изигра много силен мач, но за съжаление нейният Бургос не успя да се наложи над Университарио де Ферол. Крайният резултат бе 73-65, а показателите на българката бяха: 32 минути, 16 точки, 6 борби и асистенция. Отборът е на пето място с 13 победи и 5 загуби до момента.
 
В тази дивизия загуба претърпя и Мария Цанкова с Ирландесас. Тя загуби от Валс с малка разлика – 71-68 – и се представи задоволително – 12 точки и 4 борби за 34 минути, а отборът е на 10-о място с 6 победи и 12 загуби.
 
Теодора Ангелова и Ибаисабал смачкаха гостуващият Лима с 80-55, а българката се отчете със 7 точки и 3 асистенции за отбора си. Победата бе четвърта за отбора през този сезон, а позицията му в класирането е 12-а поради 14-те допуснати загуби.
 
В поредния кръг от женската италианската южна дивизия мачът между Ромасистеми Помеция и Калик Алгеро противопостави българките в тях – съответно Димана Макариева и Роксана Йорданова. В крайна сметка победител с 83-74 бе Алгеро, за който Йорданова игра 37 минути и вкара 16 точки, към които прибави и 5 борби. За Помеция Макариева престоя на паркета 25 минути и се разписа с 9 точки и 3 отскочили топки. В момента отборът от Рим е на престижното трето място във временното класиране с 12 победи и 7 загуби, а Алгеро, въпреки победата, е на незавидното 12-о с актив 6/13.
 
Във френската елитна дивизия Ланд и Екатерина Димитрова загубиха от Шале-льоз-О с 63-48. Българката се представи добре, записвайки 8 точки, 7 борби и 2 асистенции за 34-те си минути на паркета. Отборът се намира на предпоследното 13-о място в лигата с 4 победи и 13 загуби до момента. Другата българка в същото първенство – Полина Цекова – постигна победа със своя Тарб, който е на челната позиция в класирането с 16 победи и само едно поражение. Все още няма статистика от този мач.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи