Симеон Варчев изпрати отворено писмо до Стерянопулос


Симеон Варчев изпрати отворено писмо до Стерянопулос
Симеон Варчев
15-02-2009 12:48

Симеон Варчев изрази възмущението си около случващото се в баскетболния ЦСКА и изпрати отворено писмо до президента на този клуб Георгиус Стерянопулос. Предлагаме на вашето внимание пълния му текст:
 
"ЧАШАТА ПРЕЛЯ!
 
ОТВОРЕНО ПИСМО
до Президента на БК ЦСКА
Георгиос Стерянопулос
 
Ако сте искали да станете популярен човек от световно неизвестен, какъвто бяхте – успяхте!
 
Добре спазвате една аксиома на рекламистите, че лоша реклама няма. От една година медиите изписаха за Вас толкова много, повече от колкото за всички останали баскетболни клубове взети заедно. За съжаление, името Ви се спряга само за лошо.
Не Ви ли омръзна? На мен ми омръзна, но това е най-малкото. Аз се срамувам, защото сте в баскетбола, и то в българския баскетбол.
 
Напуснаха Ви огорчени и обидени състезатели, и то твърде авторитетни.
 
Напуснаха Ви треньори, огорчени и обидени, с достойно място в нашия баскетбол.
Превърнахте залата на ЦСКА в коптор.
 
Направихте всичко възможно да разрушите трупания с много години, от много хора, авторитет и имидж на баскетболната марка ЦСКА.
 
Давали сте пари. Като сте станали президент, какво сте мислили, че ще давате?
 
Шикалки ли? Защо не се поучите от Вальо Златев, Асен Христов, Петър Георгиев, та даже и от спонсорите на “Плевен”, чиито имена не знаем.
 
Работата на един президент е да  гради отбори, представителни и за подрастващи, да създава състезатели, да поддържа материалната база на необходимото ниво за нормалното протичане на учебно- тренировъчна и състезателна дейност.
 
Какво от всичко това направихте Вие? С кое от Вашите управленчески решения се гордеете? С това, че доведохте Прелевич, за който казвате, че е печелил национални шампионати, купи и различни европейски титли. Прекрасно! Но предполагам, че Вие сега му плащате, за да направи нещо добро за клуба. Да издигне нивото му, а не за това какъв е бил по- рано. И в какво Ви помогна той? Но това са си Ваши работи.
 
Българското законодателство в спорта е такова, че никой не може да се меси във вътрешните работи на баскетболните клубове, които са самостоятелни юридически единици. И Вие добре го използвахте. Успяхте да разрушите именития ЦСКА. Вие показахте, как не трябва да се ръководи един клуб. И ако го бяхте направили в някоя друга дейност, нямаше въобще да Ви обърна внимание.
 
Но понеже става дума за действия, свързани с българския баскетбол, Ви казвам следното:
Или се захващайте за работа и върнете ЦСКА там, където му е мястото – в елита на българския баскетбол, или си вземайте шапката и се махайте, за да не го срамите! Такъв, какъвто се представихте до сега, гледам Ви в очите и ви казвам: Тук в България нямате място сред нас.
 
Със съжаление:
Симеон Варчев"

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи