Драматична победа за Овергаз над Видабаскет


Драматична победа за Овергаз над Видабаскет
Овергаз с нова победа у дома
15-02-2009 22:55

Мъжкият тим на Овергаз победи директен съперник за челото в мъжката А група и започна успешно кампанията си от втория дял на този шампионат. С 86-82 момчетата на Янко Янчев победиха Видабаскет и с актив от 6 победи и 4 загуби ги минаха в класирането. Видинчани имат 5 победи и 5 загуби и са точно след тях.
 

Срещата премина на приливи и отливи и в крайна сметка се стигна до изключително драматичен финал. Първоначално видинчани се приспособиха по-добре в зала „Христо Ботев” в столицата и дори водеха след 10 минути игра със седем точки – 19-26. През втората четвърт нещата се измениха, след като домакините вкараха 13 поредни точки в нейното начало и излязоха напред в резултата – 32-26 преди треньорът на гостите Красимир Генов да вземе тайм аут. На почивката този званс на младия тим на Овергаз се запази и те водеха с 46-40.
 

През третата четвърт Овергаз стояха по-добре и дори разликата им достигна двуцифрени измерения. В края на частта обаче видинските баскетболисти намалиха до 7 точки – 68-61. Драмата настана в последната част, когато гостите от Видин постепенно намалиха и изравниха резултата минути преди края на срещата. В оставащото време състезателите на Овергаз бяха по-концентрирани и се поздравиха с много ценен успех над силен съперник, какъвто без съмнение е Видабаскет. Домакините пропуснаха много наказателни удари, но това не се оказа фатално за успеха им.
 

Играчите на Овергаз бяха само 54.8 % от наказателната линия – 23 от 42, докато видинчани бяха далеч по-точни – 17 от 21. Момчетата на Янко Янчев наваксаха с предимството си в борбата под двата коша като хванаха 18 борби повече от Видабаскет – 48-30. Те обаче допуснаха и цели 30 технически грешки – рекорд за сезона.
 

Венцислав Петков отбеляза 29 точки за победителите, а други трима състезатели на домакините също завършиха с двуцифрен актив. Димитър Маринчешки добави 15 и 7 борби, а Михаил Танев се отчете с 13. Влезлият като резерва Петьо Иванов завърши с дабъл дабъл – 10 точки и 14 борби, но направи и 9 грешки.
 

За гостите от Видин Ивайло П.Иванов вкара 34 точки, а Николай Балев игра 30 минути и излезе за 5 лични нарушения. Преди да го стори той отново направи дабъл дабъл – 19 точки и 10 борби. Дебют за Видабаскет направи завърналия се от Италия Михаил Капитанов, който вкара всичките си точки от тройката – 5 общо за 15 точки.
 

Видабаскет приема Берое у дома следващата неделя, докато Овергаз ще играе пак в София, но като гост на НСА.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОВЕРГАЗ - ВИДАБАСКЕТ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи