Левски завърши с победа груповата фаза на Балканската лига


Левски завърши с победа груповата фаза на Балканската лига
Левски спечели в Букурещ
17-02-2009 18:27

Отборът на Левски завърши с победа груповата фаза на Балканската лига. "Сините" баскетболисти победиха и във втората си среща с румънския Динамо Букурещ, този път като гости с 86-69. Така те завършиха първия етап от този турнир с актив от 4 победи и 4 загуби. Този успех ще ги класира на трето или четвърто място в зависимост от изхода от срещата Фершпед Работнички - Мега Хипо Лизинг, която ще се играе в четвъртък. Ако победят македонците, Левски ще бъдат трети в крайното класиране в групата и ще срещнат на четвъртфинал Фени Индустри или Евроинс Черно море. Ако пък спечелят Мега Хипо Лизинг, то тогава "сините" ще останат четвърти и ще се изправят срещу сръбския Суислайън от Вършац. При всички положения е ясно, че идната сряда, на 25 февруари, Левски ще приеме съперника си в София в първия четвъртфинал, докато седмица по-късно (4 март) ще гостува за мача-реванш.
 

Днешният мач, игран в Букурещ пред камерна аудитория от не повече от 40 зрители, логично бе спечелен от по-силния отбор - Левски, чиито играчи дори не стана нужда да показват 100% от възможностите си. Въпреки че вкараха първия кош, играчите на българския тим изглеждаха леко разконцетрирани в началото и скоро изоставаха със 7-2. Те все пак заиграха по-здраво в защита и започнаха да си подават по-добре в нападение и намалиха пасива си до само 1 точка след 8 минути игра. Стигна се до нелепо прекъсване на играта за няколко минути, когато крилото на Динамо Димитриъс Уилямс си загуби контактна леща, а после откри, че през цялото време е била в окото му. Все пак той бе сменен за малко, но върхът на лошия късмет за домакините бе когато минута по-късно влезлият на негово място Виорел Мокану получи неволен удар в лицето, остана без част от зъбите си и нямаше как да продължи в двубоя. Всички тези събития за щастие не нарушиха ритъма на добра игра, в който вече бе влязъл тимът на Левски, и той изравни за 19-19 в края на първата четвърт.
 

Във втората "сините" заиграха в още по-вихрено темпо. Техните светкавични контраатаки обикновено се осъществяваха с прецизни дълги пасове на Чарлс Джоунс и бяха завършвани с поднасяния от неудържимия за румънците Маркъс Хол. Скоро Хол започна да ниже и тройки, след първата от които Левски поведе с 21-30. До почивката той порази целта отдалеч още 2 пъти и тимът му поведе дори с 11 точки, но получи два коша в самия край на полувремето за 33-40.
 

През второто полувреме имаше някаква интрига само до третата му минута, когато резултатът бе 39-44. Въпреки че Маркъс Хол започваше все по-често да получава почивки от треньора Тити Папазов, за да бъде запазен за следващите двубои, но неговите съотборници все пак се справяха добре и започнаха да трупат аванс. Те вкараха 8 безответни точки за 39-52, а после с лекота задържаха преднината си след 2 тройки на Арнас Казлаускас в поредни атаки за 48-60. Третата четвърт завърши при 50-62.
 

От Динамо силно второ полувреме правеше само Димитриъс Уилямс, въпреки гафът му в края на първата четвърт. Играчите на Левски обаче нанизаха 3 тройки в първите 3 минути на последната четвърт и поведоха с най-голямата разлика в мача - 55-73. До края те без проблеми удържаха повечето от тази преднина, а пълната безпомощност на румънския тим пролича при двата "еърбол"-а при техни стрелби в последните няколко минути.
 

Въпеки че бе влязъл за първи път като резерва в мач от Балканската лига този сезон, Маркъс Хол отново бе най-резултатен за Левски с 23 точки. Литовецът Арнас Казлаускас добави 14 точки, от които 4 тройки, и хвана 6 борби. Стефан Георгиев продължава с постоянните си игри и завърши с 18 точки, 6 борби и 2 асистенции. Чарли Джоунс вкара само 3 точки, но добави 9 асистенции и хвана 5 борби.
 

За Динамо Букурещ Димитриъс Уилямс завърши с първия си дабъл дабъл в последния мач на румънците в турнира - 19 точки и 11 борби. Неговият сънародник Крис Рийвс добави 14 точки и 5 асистенции.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДИНАМО БУКУРЕЩ - ЛЕВСКИ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ДВЕТЕ ГРУПИ В ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи