Станислав Бояджиев бе избран за треньор на 18-годишните националки


Станислав Бояджиев бе избран за треньор на 18-годишните националки
Станислав Бояджиев
18-02-2009 21:08

Мениджърът Развитие на федерацията Георги Глушков представи на членовете на Управителния съвет днес Станислав Бояджиев за селекционер на националния отбор за девойки до 18-годишна възраст, който бе одобрен от президента на централата ни Михаил Михов. Бояджиев е един от най-успешните български треньори в историята на баскетбола ни. Той има спечелени три европейски купи със славния тим на Левски Спартак - два пъти "Лиляна Ронкети" през 1978 и 1979 и веднъж КЕШ през 1984 година. Снощи на церемонията по случай 90-годишнината на баскетбола у нас той бе награден с отличие по случай годишнините от спечелването на тези трофеи.
 
Националният девически тим на България ще играе в дивизия А и през това лято. Първенството на най-добрите на Стария континент ще бъде в Швеция в началото на юли. Нашите са в предварителна група с домакините от Швеция, както и с Полша и Сърбия.
 
„За мен е чест, че ще водя този отбор. Ще ни бъде много трудно, тъй като от миналогодишния тим в състава остава само Виолина Кочева. Всички останали момичета ще бъдат 1991 и 1992 набор. Имам предварителна информация за съперниците ни, но тепърва ще ги разучаваме по-добре. Мой помощник ще бъде ИВайло Христов. Той е един от младите и преспективни български треньори, а и познава момичетата на тази възраст доста добре. Плюс това той работи в женската група с точно такъв тип състезателки. Освен това мисля, че има какво да му предам с опита си,” каза Бояджиев за BulgarianBasket.com. „Ще гоним максимално добро представяне, аз винаги съм се борил за максимума на всяко едно състезание.”
 
Все още предстои избирането на треньор на националния тим на България - жени до 20 години. По предварителна информация идеята на баскет-централата ни е този отбор да бъде поет от чужденец, който впоследствие да продължи и като старши треньор на женския представителен тим на страната.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи