Мач в Русе няма, Тони 7 поиска отлагане


Мач в Русе няма, Тони 7 поиска отлагане
Тони 7 иска друга дата за мача с Дунав
21-02-2009 13:56 | Tony7.net

Мачът в Русе между Дунав Еконт и Тони 7 няма да се състои днес. Женският отбор на Тони 7 е уведомил Българската Федерация по Баскетбол, че не може да тръгне към Русе за последната си среща от първия етап на шампионата по баскетбол при жените, информира официалният сайт на Тони 7.
 
Екипите на Министерството на извънредните ситуации (МИС) работят по отстраняване на щетите след падналите обилни снеговалежи, но все още е бедственото положение в Сливен и околността. Пътят Сливен-Петолъчката е затворен от снощи и пътищата не са проходими в региона. Ураганният вятър, който бушува от вчера в Сливен, продължава и в момента. Обстановката в града остава сложна, тъй като скоростта на вятъра е 12 м/сек. По улиците и тротоарите има изпочупени клони, разхвърляни боклуци, обърнати контейнери за смет. Снощи пък 10-метрова ела падна върху паметника на Хаджи Димитър. Екип на „Гражданска защита" работи от снощи без прекъсване. Без ток е вилната зона край Сливен. Продължава разчистването на пътищата в общината. От различните институции призовават хората да не излизат от домовете си.
 
Старши треньорът на Тони 7 Ивайло Христов е уведомил Българската Федерация по Баскетбол относно извънредната ситуация и е помолил срещата да бъде отложена с няколко дни, докато ситуацията в града и страната се нормализира. Той е изпратил снощи писмен документ до баскет-централата, в който транспортната фирма, която е трябвало да извърши превоза им до Русе е отказала категорично да изпълни заявената услуга.
 
„Във връзка с лошите метеорлогични условия, категорично отказваме предварително заявената транспортна услуга, тъй като днес около 12.00 часа бяха затвоерени всички пътища от Сливен към Русе, през прохода Хаинбоаз и през гр. Елена. Спрени бяха и редовните ни автобусни линии. За нашата фирма е по-важна сигурността на пътниците и още повече като се има предвид, че това са деца. Въпреки голямото желание на отбора да пътува, не можем да поемем отговорността за транспорта’” се казва в писмото на транспортна фирма Глобус ЕС от град Сливен.
 
„От снощи се опитвам да се свържа с г-н Михов и г-н Ценов, за да ги уведомя за ситуацията, но единствените хора с които контактувам и които са уведомени са Борислав Пелтеков и Христо Христов от БФБ,” казва Ивайло Христов.
 
Той се надява от БФБ да пренасрочат двубоя за първа удобна дата и да бъде изигран. Христов се извинява на всички привърженици на баскетбола в град Русе и се надява, че от БФБ ще реагират и изберат нов ден за срещата и така да не бъдат ощетени местните фенове на играта.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи