Любо Минчев подаде оставка, ръководството я приема


Любо Минчев подаде оставка, ръководството я приема
Любомир Минчев напуска Лукойл Академик
22-02-2009 15:29

Старши-треньорът Любомир Минчев подаде оставка след вчерашната загуба на Лукойл Академик при гостуването на Рилски спортист. Ръководството на българския шампион прие оттеглянето на Минчев от поста му, като му благодари за съвместната работа.
 
Вчерашната загуба беше изненадваща, като тимът не показа най-доброто от себе си. Това не е първата среща, в която отборът демонстрира слабо ниво този сезон, което стана и причина за подадената оставка от Любомир Минчев.
 
Минчев бе привлечен в края на април миналата година в тима на Лукойл Академик веднага след като бе уволнен от Левски. Още тогава той стана помощник на Желко Лукаич, но договора му включваше и сезон 2008/09. Тогава младият треньор и ръководството на Лукойл Академик се споразумяха да бъде асистент, но в същото време клуба разчиташе на него за скаутинга, както и да подпомага работата с юношите. От 27 август миналата година обаче той бе назначен на поста старши треньор. Функциите му станаха съвсем различни и далеч по-отговорни. Той седна на „горещия стол” като старши треньор на представителния мъжки отбор в клуба.
 
От 2003 година насам, Минчев бе осмият треньор начело на българските шампиони. Преди него на тази позиция се изредиха Дражко Проданович, Желко Лукаич, Йордан Колев, Константин Папазов, Марин Докузовски, Петко Маринов и Слободан Николич. От тях като само Проданович и Колев не са били шампиони като старши треньори. Те и не бяха за дълго на този пост, Проданович само 6 мача начело (без загуба), а Колев в само едно поражение от Левски същата година.
 
Минчев е смятан за един от най-талантливите и перспективни български треньори, а в същото време е част от треньорския щаб на националния селекционер Пини Гершон. За съжаление и той не успя да издържи на невероятното напрежение на треньорския пост на шампионите.

В момента ръководството на Лукойл Академик обмисля варианти за наследник на поста старши-треньор. В най-скоро време се очаква името му да бъде обявено.

Следващата среща от вътрешното първенство на тима е гостуване на Ямбол на 7 март 2009 г.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи