Дунав 2007 победи Черноморец насред Бургас


Дунав 2007 победи Черноморец насред Бургас
Дунав 2007 си върна за загубата през есента
22-02-2009 22:12

Баскетболистите на Черноморец загубиха с 67-81 от Дунав 2007, в мач от 11-ия кръг на "А" група. Дербито между втория и третия във временното класиране накара феновете в Бургас да напълнят зала "Бойчо Брънзов". След есенната победа със 13 точки разлика в полза на Черноморец, този път бургазлии не успяха да преборят видимо по-коравия в този момент русенски тим. Нещо повече, в края тройка на Калоян Костов направи победата на русенци с точка по-голяма, отколкото загубата им през есента. Това може да се окаже решаващо, ако двата тима завършат с еднакъв точков актив.  
 

"Черноморци" успяха да вземат само първата част едва с 1 точка разлика – 17-16. В останалите четвъртини четата на новоизбрания президент Димо Костов загуби съответно с 19-23, 16-21 и 15-21.
 

На няколко пъти в мача Черноморец повеждаше с по няколко точки аванс, който бързо бе стопяван от тима на Росен Барчовски. А всъщност от средата на втората част до края домакините така и не успяваха да излязат напред в резултата. От 33:30, та чак до края "черноморци" се докопваха единствено до "хикс".
 

В последната четвъртина Дунав 2007 играеха главно за постигане на по-голяма победа. За това спомогнаха най-много разигралия се център на гостите Николай Господинов, реализирал 24 точки и хванал 13 борби. Ниският гард Кристиян Борисов добави 16 точки, а други двама гардове Калоян Костов и Сергей Цветков добавиха по 12.
 

Пак в края за пет лични нарушения играта напусна Минчо Алексов. Общо взето това бе един от колебливите мачове на Черноморец през сезона. Най-резултатен за домакините бе Димитър Рошманов, който отбеляза 23 точки.
 

Двата тима направиха общо 55 лични нарушения и изпълниха 67 наказателни удара. От тях цели 47 бяха в полза на домакините, но за тяхно съжаление те пропуснаха 17 от тях. Освен това процента им на стрелба от зоната за 3 точки бе само 7 или 1 успешен от 14 опита.
 

Въпреки загубата Черноморец дели второто място в лигата с актив от 18 точки, колкото имат Дунав 2007, Славия Термострен и Овергаз. Засега води  Балкан с 22 точки.
 

На 1-и март в неделя отборът от Бургас ще гостува на Овергаз, в шампионатна среща от 12-ия кръг. Тимът на Дунав 2007 пък ще се готви идната седмица за русенското дерби с другия Дунав, което също по програма е в първия ден от месец март.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ – ДУНАВ 2007


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи