Видабаскет записа 6-та победа в първенството срещу Берое


Видабаскет записа 6-та победа в първенството срещу Берое
Видабаскет с нова победа в А група
22-02-2009 22:38 | Vidabasket.com

Домакинската победа на видинчани дойде при резултат 83-75 и бе извоювана сравнително лесно въпреки очакванията за труден и оспорван мач, информира клубният сайт Vidabasket.com.
 

Момчетата на Краси Генов започнаха много агресивно срещата и с няколко атрактивни отигравания, реализирани от Ивайло П.Илиев, Колев и Балев дръпнаха със 7-0. Първия кош гостите отбелязаха чрез Илия Георгиев чак в третата минута на първата част, която завърши 31-15 за Видин. 
 

Играта се изравни през втората част но авансът на Видабаскет се запази. Краси Генов направи много смени, като на терена престояха повече от ниските състезатели, който пресираха противника по цялото игрище, но въпреки всичко разликата не се увеличи. И двата отбора си отбелязаха по 13 точки, а полувремето бе затворено при 44-28 за домакините. 

След почивката играта на терена не се промени и разликата се поддържаше 12-17 точки в полза на Видабаскет. В последната минута на третата част Живко Кутулов от Берое отбеляза тройка и намали до 10 точки, но още в ответната атака тройка на Капитанов отново върна спокойствието в редиците на видинчани.
 

Последната решителна част от двубоя започна с няколко поредни пропуски от далечно разстояние и за двата отбора, а статуквото на терена се запази до последната минута. Гостите опитаха да променят нещата и се пуснаха в отчаян щурм. С две сполучливи стрелби от далечно разстояние те успяха само да намалят разликата под 10 точки, но сили и време за нещо повече нямаше. Видабаскет се поздрави със заслужен успех, който бе шести за видинчани през сезона. А резултатът на светлинното табло в залата след последния съдийски сигнал бе 83-75.
 

Генов пусна в игра всички свой възпитаници, като дебют за мъжете направи юношата Стефан Богомилов. Отличен първи мач пред соствена публика за сезона направи Михаил Капитанов, който вкара 21 точки и подаде 6 асистенции. Ивайло П.Илиев добави 18, а Николай Балев остана със 16 точки. Добре се включи и като резерва Бойко Пангаров-младши със своите 13 точки.  
 

За гостите от Стара Загора Михаил Димитров бе най-добър и завърши с дабъл-дабъл – 19 точки и 14 борби.
 

Успехът на Видабаскет бе изгледан от кмета на Видин инж.Румен Видов, който не пропусна да поздрави момчетата и треньора.
 

Следващата седмица Видабаскет гостува в Своге и ще се изправи срещу Спортист, които нямат победа в първенството до момента.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ВИДАБАСКЕТ - БЕРОЕ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи