Овергаз с втора победа над НСА в А група


Овергаз с втора победа над НСА в А група
Овергаз би НСА за втори пореден път
22-02-2009 23:02 | Overgasbasket.com

Младият тим на Овергаз записа четвърта поредна победа в мъжката А група, този път като символичен гост на НСА с 84-73. Мачът се игра в залата на Националата спортна академия, а момчетата на Овергаз за втори път успяха да победят отбора й през този сезон. Преди това те го бяха сторили през есента в зала "Триадица". Днес успехът дори бе и по-лесен, отколкото първия, информира клубният сайт Overgasbasket.com.
 

Израстващите с всеки мач гости успяха да постигнат хубава победа и остават в жестоката битка за второто място в мъжката А група, имайки еднакъв показател с още 3 отбора – 7 победи и 4 загуби. След днешната победа отборът се намира на петата позиция, но това е само заради по-лошата точкова разлика от тези на Черноморец, Дунав 2007 и Славия Термострен.
 

Мачът започна много равностойно, като през цялата първа част отборите се опитваха да надхитрят противника и да излязат напред в резултата. Но след 10 изиграни минути резултатът бе 21-19 – само 2 точки в полза на Овергаз. Момчетата на Янко Янчев продължиха да водят и през втората четвърт и добавиха още няколко точки към преднината си срещу домакините. Овладявайки по-добре борбата под коша, младите състезатели на Овергаз успяха да излязат напред преди почивката с 40-34.
 

Последва поредна четвърт, през която момчетата на Овергаз успяха да направят вече двуцифрен аванс – 58-48 след 30 изиграни минути. За Овергаз много добър мач правеше Венцислав Петков, а за НСА – варненецът Андриан Алипиев, чиито усилия не стигаха за нещо повече за отбора му в този мач. След като спечелиха и четирите части, момчетата на Янко Янчев заслужено се поздравиха с четвърта поредна победа и запазването на големи шансове за постигането на нещо сериозно до края на сезона.
 

Както споменахме, за Овергаз отличен бе Петков, който завърши с 19 точки и 9 борби, Петьо Иванов отново бе на ниво с 12 точки и 8 борби, а от пейката много добре се включиха Иво Захра с 16 и Ивайло Василев с 12, като и двамата хванаха по 7 борби. За НСА май-резултатен бе Алипиев с 19 и 6 борби, Галимир Томов наниза 18, а Димитър Търпанов остана с 12.
 

В следващия си мач Овергаз ще бъде домакин на дербито с Черноморец в зала Триадица на 1-ви март, а на същата дата НСА гостува на Берое в Стара Загора.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НСА - ОВЕРГАЗ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи