Българи в чужбина


Българи в чужбина
Макариева с дабъл дабъл в Италия
23-02-2009 00:58

В най-елитната дивизия на испанското женско първенсвто – Лига Феменина – българката Евелина Гунева и нейният Кади ла Сеу постигнаха драматична победа само с една точка срещу гостуващия тим на Сарагоса. За крайния резултат 68-67 Гунева допринесе с 8 точки, 7 борби и 2 асистенции. Отборът заема десетото място с 7 победи и 13 загуби до момента.

В друг не по-малко интересен и оспорван мач от тази дивизия една с отборите си една срещу друга се изправиха други две българки. Ондарибия на Веселка Тодорова се наложи с малка преднина – 78-73 над Екстругаса на Жаклин Златанова. За успеха на гостите от Ондарибия Тодорова игра по-малко от минута и отбеляза две точки, а за противниковия тим Златанова записа 4 точки и 3 борби за престоя си от 14 минути. Ондарибия е на осмо място в класирането с по 10 победи и загуби, а Екстругаса е 12-ото с актив 5/15.

Много добре се представи Радостина Димитрова в среща от следващата по сила група в Испания. Бургос се наложи над Бембибре с 90-84, а българката успя да отбележи 14 точки, като също така хвана 6 борби и подаде 3 асистенции за 24 минути на терена. Отборът продължава да се намира на петата позижция с 14 победи и 6 поражения.

В мач от B групата на Лига Феменина загуба претърпя Мария Цанкова със своя Ирландесас, който бе надигран от Обенаса Навара с категоричното 76-55. Българката игра 31 минути, като отбеляза 10 точки и по 4 борби и асистенции. Отборът се намира отборът се намира на десето място с 6 победи и 13 загуби.

В същата група загуба претърпя и Теодора Ангелова, чийто Ибаисабал не можа да се справи със Сегле, а крайният резултат е 52-47. Ангелова игра 19 минути, вкарвайки 3 точки, към които пробави 3 асистенции и 2 борби. Отборът е на 13-о място с 4 победи и 15 неуспеха.

В елита на Италия много добре се представи Гергана Славчева. Нейният Пул Коменсе победи с точка разлика Лиоматик Умбертиде, за престоя си от 34 минути българката вкара 12 точки и овладя 5 борби. Отборът заема 7-о място във временното класиране с 9 победи и 10 загуби.

Във втората южна дивизия на Италия Димана Макариева постигна успех със своя Ромасистеми Помеция с 54-51 над Сиена. Макариева игра 29 минути, през които успя да се отчете с дабъл дабъл – 12 точки и 10 борби – и имаше голям принос за успеха на отбора си, който в момента е на трето място в класирането с 13 победи и 7 загуби. В същата група загуба претърпя Роксана Йорданова, която отбеляза 2 точки и хвана 3 борби за своя Калик Алгеро.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи