Баскетболен трилър в поредната среща от ЮАБЛ "Старт"


Баскетболен трилър в поредната среща от ЮАБЛ "Старт"
Отборът на Евробаскет
24-02-2009 12:47

В един изключително успорван двубой, юношеският отбор на БК "Евробаскет"-Благоевград успя да победи студентския отбор на Американския Университет в България (Грифинс) след продължение с 82:81 (75:75).

Това бе най-интересната среща до момента, като водачеството в резултата се сменяше многократно. На полувремето резултата бе 37:36 за по-опитния отбор на Грифинс.

През третата и четвъртата част срещата продължи да бъде успорвана, въпреки че на моменти по-младият отбор на Евробаскет достигаше преднина от 7 точки. В края на редовното време обаче, отборът на Грифинс успя да изравни резултата благодарение на изключителните изпълнения на Георги Чакъров (17 т).

През допълнителните 5 мин. двата отбора продължиха да бъдат равностойни, като победния кош за Евробаскет дойде след точно изпълнение от линията за наказателен удар в последната секунда на продължението. В герой на мача се превърна Никола Чучуков, който освен че отбеляза победния кош, бе и най-резултатен за своя отбор с 22 т. Освен него, от младия отбор на Евробаскет се изявиха и Георги Дивилски (17 т.), Петър Михайлов (15 т.), Здравко Зашев (10т.) и Благой Георгиев (9т.)

За доброто настроение на близо 350-те зрители в зала "Скаптопара" се грижеше музикална агенция SPS и мажоретките на отбора на Грифинс, които стоплиха сърцата на иначе поизмръзналата публика. На полувремето отново бе проведена играта "Зверска тройка", спонсорирана от Нестле Лайън и www.sportniobuvki.com.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи