И Везенков вариант да води Лукойл Академик


И Везенков вариант да води Лукойл Академик
Сашо Везенков (сн. Гонг)
24-02-2009 14:30 | в-к Труд

Спортният директор Сашо Везенков може да поеме треньорския пост в "Лукойл Академик". Сензазионният вариант изникна вчера, но не бе потвърден нито от самия него, нито от клуба, пише днешното издание на вестник "Труд".

Отколешна мечта на Везенков е да води отбор, той дори бе за кратко кандидат за поста на национален селекционер преди 5 г. Вариантът с Везенков изглежда логичен в сегашната кризисна ситуация в баскетболния шампион, защото спортният директор на практика прави селекцията.

Среща между президента Валентин Златев и Везенков ще реши треньорския въпрос. Варианти за поста са също Петко Маринов и Георги Младенов, а не се изключва и Росен Барчовски, който сега води "Дунав 2007".

Досегашният наставник Любомир Минчев подаде оставка след поражението в Самоков от "Рилски спортист" (80:87 в събота). Поражението е трето за тима в шампионата. На върха в класирането "Лукойл Академик" е само с точка пред "Левски".

"Загубата в Самоков ме свари неподготвен за треньорска смяна", каза Везенков. - Не съм и предполагал, че някога може да паднем от "Рилски спортист". По-вероятно е да заложим на роден спец, следвайки политиката през сезона - да градим отбор с перспектива, базиран основно върху български баскетболисти...".

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи