Сашо Везенков: На този етап е трудно аз да бъда старши треньор


Сашо Везенков: На този етап е трудно аз да бъда старши треньор
Сашо Везенков (сн. Gong.bg)
24-02-2009 18:07 | Gong.bg

Изпълнителният директор на баскетболния ни шампион Лукойл Академик Сашо Везенков заяви за Гонг, че клубът все още търси нов старши треньор и в четвъртък или петък може да има яснота около избора. Везенков отхвърли варианта той да поеме състава на този етап и за момента няма възможност Марин Докузовски да се върне начело на “студентите”. 
„Избор има, треньори има, но в България е малко по-различно. И във футбола, и другаде, чуждите треньори, като изключим Пини Гершон, не направиха някакви страшни успехи. Трябва много внимателно да се пипа в тази ситуация. Нямаме време. Няма яснота българин или чужденец, но искам да разясня на всички баскетболни хора, че ние все още не сме говорили с нито един български треньор. Вариантите са няколко и поне до петък или четвъртък трябва да стане ясно. На този етап ще бъде много трудно аз да бъда старши треньор на Лукойл. Винаги съм казвал, че малко са разностранните хора, които могат да се справят едновременно с всичко. Имам достатъчно други задължения, други работи. Вярвам в момчетата, те са най-добрите в България. Предизвикателство е за тях това, което става. Натренирани са добре, за което благодарих и на Любо Минчев и на неговия помощник, защото без никакви скрупули мога да кажа, че нашият тим е най-трениран и най-много тренира. Но къде сбъркахме е друг въпрос.”
 

Везенков потвърди, че е разговарял с македонския наставник Марин Докузовски, който е пътувал за Варна, където утре настоящият му тим Работнички Скопие гостува на Черно море, но в момента няма възможност да се водят преговори той да поеме „студентите”.
 

„Марин Докузовски има отбор в момента, който не се представя лошо във вътрешното първенство и Балканската лига. Той пътуваше за Варна и просто се видяхме, но там не може да се говори. Аз мога да искам много треньори, но те на този етап са заети. Просто пред мен стоят и други имена на доста добри треньори. Ситуацията в България въобще не е такава, че да доведеш някой и да каже хоп с магическа пръчка, за да станат нещата”, завърши директорът на ОСК Лукойл.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи