Левски взе аванс от 16 точки след първия мач срещу Фени Индустри


Левски взе аванс от 16 точки след първия мач срещу Фени Индустри
Стефан Георгиев отличен срещу македонците
25-02-2009 21:26

Левски ще пътува до Кавадарци следващата седмица с 16 точки аванс, след като днес победи Фени Индустри в един много интересен двубой с резултат 91-75. Това бе първият двубой от четвъртфиналния плейоф между двата отбора. Все пак има още един двубой и още 40 минути, за да бъде решен участника във Финалната четворка на турнира.
 

Македонският шампион започна много по-добре и в третата минута водеше с 6-0. Само минута по-късно благодарение на центъра Златко Гоцевски имаха аванс от 8 точки, 10-2. Той имаше 8 от тези 10 точки за отбора си.
 

Маркъс Хол вкара първия си кош по средата на първата четвърт, Арнас Казлаускас влезе от скамейката и отбележи първата си тройка в мача, докато три поредни коша на Стефан Георгиев намалиха резултата до 15-16 три минути преди края. Нови кошове на Георгиев и Хол дадоха първия аванс за Левски в този мач на края на първата част, която завърши 23-19.
 

Доналд Коул отбеляза първите две точки за Фени през втората част, но след това Асен Великов с кош и тройка изведе Левски напред с 28-21 след 12 минути игра. При оставащи 5.59 до почивката Талийк Браун намали до 30-27, но след това играчите на Константин Папазов направиха серия от 9-0 благодарение на тройка на Златин Георгиев и 6 точки на Дуейн Мортън. След това гостите намалиха до 39-30, преди Чарли Джоунс да вкара нова тройка за 42-30. Все пак до края на първото полувреме македонците намалиха до девет точки и то приключи при резултат 44-35.
 

Левски водеше с 13 точки в 27-мата минута, 61-48, като Коул бе играчът, който държеше отбора си в мача. Благодарение на него и на 5 точки на Прекович Фени намали до само 5 точки, 1.19 преди края на третата част.
 

Последните десет минути започнаха с аванс за Левски от 67-60, като и двата отбора си размениха по няколко коша и 7.21 минути преди края резултата бе 72-66. Казлаускас отбеляза, а Златин Георгиев с кош и тройка отново дадоха двуцифрен аванс на своя тим при 79-66. Минута и половина преди края гостите намалиха до 83-73, но играчът на мача Стефан Георгиев отбеляза два поредни пъти, като веднъж и с фаул. Коул отбеляза само веднъж за гостите преди края, а в последната атака Казлаускас отбеляза тройка, която даде много добър аванс за българския отбор преди втория мач.
 

Стефан Георгиев бе най-добрия в мача тази вечер. За 36 минути той завърши с 28 точки и 10 борби. Шестима от играчите на домакините отбелязаха от линията за три точки, като Казлаускас вкара три пъти и завърши със 17 точки. Най-добрият нападател на Левски този сезон Маркъс Хол бе добре пазен и завърши с 11 точки, но за сметка на това направи 7 асистенции.
 

За македонците Доналд Коул завърши с 28 точки, с много добър процент стрелба - 7 от 8 за 2 точки и 4 от 6 за 3 точки. Друг американец - игралият в България Талийк Браун завърши с 15 точки, 6 асистенции и 5 борби.
 

Втория мач е следващата седмица в Кавадарци, а победителя от тази двойка ще срещне на полуфинал победителя измежду Раднички 034 Груп и Рилски Спортист. Те ще играят първия си двубой утре в Сърбия.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ – ФЕНИ ИНДУСТРИ
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи