Миньор Перник регистрира Петя Джамбазка


Миньор Перник регистрира Петя Джамбазка
Петя Джамбазка напусна Дунав в посока Перник
26-02-2009 12:10

Петя Джамбазка, която напусна наскоро Дунав Еконт ще играе за Миньор Перник. Крилото бе успешно регистирирана в Българската Федерация по Баскетбол и ще може да дебютира в събота именно срещу предни си тим. Миньор Перник ще гостува в Русе идната събота в първи мач от втория дял на шампионата при жените.
 

Джамбазка, която е на 31 години, висока е 178 см  изигра един сезон (2005/06) за отбора на Чентро Спорт Паладио от Виченца, в италианската А-1. След това се върна в България и бе част от отбора на Рилски спортист, с който стигна до 1/4 финалите на първенството през 2007 година. Джамбазка реши после отново да се завърне в Италия, за да играе в отбора на Фалерия Порто Сант Елпидио в А-2 преди да приеме да играе за русенския тим. В този отбор през миналия сезон тя бе една от баскетболистките с най-големи заслуги за спечелване на първата титла в историята на клуба. Миналата година Джамбазка изигра 32 срещи като средно в тях имаше по 12.9 точки, 2.8 борби и 2.3 отнети топки.
 

През този сезон тя стартира в 9 от общо 13 срещи за Дунав и бележи средно по 9.5 точки и хваща по 2.8 борби за 22.5 минути във всяка една от тях. В турнира на ФИБА Еврокъп Джамбазка игра 6 срещи със средно по 4.3 точки и 2.8 борби.
 

Миньор Перник възстанови баскетбола в женската си част през изминалото лято. Привлечени бяха няколко много добри баскетболистки и съвсем закономерно перничанки намериха място сред четирите най-добри тима в шампионата след неговата първа фаза. Привличането на Джамбазка ще бъде само от полза за Миньор в битката им за медали както в шампионата, така и в турнира за купата на страната.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи