Месершмит победи в драма Bricks и се класира за финала на АБА


Месершмит победи в драма Bricks и се класира за финала на АБА
Месершмит е вторият финалист в АБА
28-02-2009 10:22

Отборът на Месершмит стана втория финалист в турнира на Аматьорската Баскетболна Асоциация след като снощи в изключително драматичен мач се наложи над Bricks със 74-73. Срещата бе решителна трета в полуфиналната серия между двата тима. Резултата преди нея бе 1-1, а отборите си бяха разменили по една победа преди това. При изключителен интерес в залата на 50-то ОУ в квартал Драгалевци Месершмит, воден под вещото ръководство на Мануел Марков успя да измъкне ценната победа и да се класира за финала срещу Балкан 2005. Тимът на Месершмит игра по-добре преди почивката като след 20 минути игра имаше преднина от 10 точки – 43-33. Играчите на Bricks бяха по-добри през вторите 20 минути и малко не им достигна да се поздравят с успех накрая.
 

Цеков отбеляза 20 точки за Месершмит, а Ганчев и Йорданов добавиха по 11. За Bricks Бехар бе най-резултатен с 28 точки, а Милушев остана с 15.
 

Финалът и мачът за 3/4 място ще се играе по средата на месец март, а двойките са: Балкан 2005Месершмит за купата на АБА, докато Bricks и Nike ще спорят за бронзовите отличия.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи