БУБА баскет (12) не остави шанс на Лукойл Академик (12)


БУБА баскет (12) не остави шанс на Лукойл Академик (12)
Калоян Василев най-резултатен с 18 точки
28-02-2009 14:48 | BubaBasket.com

Момчетата на БУБА баскет разгромиха връстниците си от Лукойл Академик в мач поредния кръг на пролетния дял в група А от междуобластното първенство на регион Витоша. Това бе първи успех за възпитаниците на Емилия Кръстева и Теодора Смочевска в този дял от шампионата, но пък за сметка на това доста убедителен – 76-32 в тяхна полза, пише клубният сайт BubaBasket.com.

Огромната разлика в класите на двата отбора даде възможност на треньорите на БУБА баскет да пуснат в игра всички свои възпитаници, а на терена се появиха и трима от по-долната възраст към школата на клуба – Пламен Василев, Красимир Кръстев и Георги Митровски. Последният дори отбеляза 4 точки за успеха на БУБА баскет. Все пак преди тях батковците си бяха свършили добре работата и бяха направили разликата още в началото достатъчно голяма. С най-много се отчете Калоян Василев – 18 точки, Мартин Тодоров добави 15 като вкара и много ефектна тройка с табло през второто полувреме. Теодор Кобиларов не остана длежник и завърши с 13, а Андреас Кириакидис властваше в подкошието и се отчете с 10 точки.


Победата класира БУБА баскет на четвърто място във временното класиране, но предстоят още два кръга до края на междуобластното първенство. Води отборът на Славия, които днес надиграха в особено драматичен мач Овергаз със 60-57. В третата среща от днешната програма Шампион надигра с голяма разлика Локомотив София – 80-41.
 

Двубоите от последните два кръга ще се изиграят на 14 и 21 март след което ще се разбере и крайното класиране на едно от най-силните първенства за тази възраст в страната.


Витоша (Пролетен полусезон), Група А

 

Витоша (Пролетен полусезон), Група B
 

Всички класирания за момчета (12)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи