Васил Евтимов разтрогна с украинския Химик


Васил Евтимов разтрогна с украинския Химик
Евтимов напусна Украйна
28-02-2009 17:08 | Gong.bg

Българският център Васил Евтимов вече не е играч на украинския Химик Миколаев. Договорът на Евтимов бе разтрогнат по взаимно съгласие, пише Gong.bg.
 
„Васко не успя да изяви качествата си в нашия клуб и да се утвърди в състава,” се казва в изявлението на Химик. „Най-силният му мач бе този срещу нашите съседи МБК Николаев, в който той вкара шест точки, направи пет асистенции и овладя девет борби. Клубът желае късмет на играча в новия му клуб.”
 
Васил Евтимов, за когото все още се чака решение на ФИБА Европа, дали може да играе за българския национален отбор, започна настоящия сезон с Левски. Евтимов бележи по 15.8 точки и хваща по 10.6 борби на мач този сезон. В три от срещите си той направи дабъл дабъл, а само в мача с Лукойл Академик не успя да постигне двуцифрен брой точки. За съжаление той играе с леки контузии в лявата ръка и едната пета, които му пречат да бъде още по-силен в изявите си. Поради тази причина Евтимов пропусна последните срещи на Левски.
 
За кратко той се присъедини към италианския Реджо Емилия, но там отново след добър дебют, не успя да се наложи в състава.
 
Васко Евтимов лекуваше продължително време контузия в петата, която му попречи да играе в някои мачове на Левски в началото на шампионата. И сега в Украйна се спрягат като възможно причина за раздялата с Химик здравословните проблеми на центъра.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи