Шест мъжки мача днес, най-интересните два са в София


Шест мъжки мача днес, най-интересните два са в София
Левски и Рилски играят за пети път един срещу друг
01-03-2009 11:09

Шест мача ще се изиграят днес от мъжките две първенства на страната. Безспорно най-интересният от тях ще бъде от 18.00 часа в столичната зала „Христо Ботев”, където Левски и Рилски спортист за пореден път ще премерят сили през този сезон. Като изключим приятелските мачове помежду им, това ще бъде петата официална среща между тях. Досега те играха два пъти в Балканската лига и на два пъти в Националната Баскетболна Лига. Балансът до този момент е 2-2. Формата на двата отбора е много добра и се очаква интересен и непредвидим с крайния си изход двубой.
 

Междувренно и Левски, и Рилски спортист преминаха успешно първия от двата изпита в Балканската лига през изминалата седмица. В сряда им предстоят ответните срещи, но едва ли точно днес наставниците Александър Тодоров и Константин Папазов ще мислят за тях. И в двата лагера ще са съсредоточени върху днешната битка от НБЛ.
 

Освен мача в зала „Христо Ботев” предстоят 5 интересни срещи от мъжката А група. Някои от тях са с предизвестен край, но все пак ще има и две дербита. Първо в Русе от 17.00 часа двата тима от града в тази група – Дунав 2007 и Дунав ще се изправят във втори мач помежду си за този сезон, а в София в зала „Триадица” по същото време ще стартира и двубоя между младият тим на Овергаз и Черноморец Бургас. И докато в Русе везните клонят към отбора на Росен Барчовски, то в София срещата а абсолютно непредвидима.
 

В останалите три мача има явно изразени фаворити – Видабаскет срещу Спортист в Своге (17.15), Берое срещу НСА в Стара Загора (17.30) и Балкан срещу Славия в Ботевград (18.00) и едва ли в тях ще се получат изненади.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи