Овергаз победи в драматичен мач Черноморец


Овергаз победи в драматичен мач Черноморец
Овергаз победи Черноморец (Overgasbasket.com)
01-03-2009 22:33 | Overgasbasket.com

Момчетата на столичния Овергаз успяха да постигнат пета поредна победа в мъжката А група, съобщава клубния сайт Overgasbasket.com. В зала „Триадица” младите баскетболисти трябваше доста да се потрудят срещу силния съперник Черноморец, но в крайна сметка успяха да вземат победата, макар и с малка разлика – 78-75. Това бе особено важен мач и за двата отбора, тъй като той има голямо значение в битката за втората позиция в групата.
 
В първите минути на срещата домакините успяха да вземат малка преднина от 5 точки при 6-1, като успяха да я поддържат до самия край на частта. До последната минута играта вървеше кош за кош, а след тройка на техния най-добър състезател Димитър Рошманов гостите успяха да изравнят за 21-21. Голямата разлика в мача дойде през втората четвърт от него. Тогава след добра серия от точки за Овергаз и грешки за противника им те успяха да вземат инициативата и да успеят да натрупат преднина от 14 точки само за една част, водейки на почивката с 45-31. За домакините много добре се изявиха Венцислав Петков и Ивайло Василев, който влезе като резерва от пейката.
 
След почивката гостите от Бургас обаче не се бяха отказали от борбата за спечелването на мача и успяха да се върнат в играта, намалявайки значително разликата. За тях продължаваше много добре да се представя Димитър Рошманов, който бе в основата на играта им във всяка атака. Разликата в края на третата четвърт бе едва 5 точки в полза на младия отбор на Овергаз, а интригата в мача бе върната.
 
През последните 10 минути около 250 зрители в зала „Триадица” се насладиха на оспорвана и завързана игра, от която в крайна сметка победител излезе отборът на треньора Янко Янчев, които в края на мача драматично запазиха минималната си преднина и увенчаха усилията си с важна за класирането им победа с 78-75.
 
Най-добър за Овергаз бе влезлият като резерва Ивайло Василев, който за 23 минути вкара 24 точки и 8 борби. Също като резерва Михаил Танев отбеляза 15 точки и овладя 6 борби Венцислав Петков с 10, а Димитър Маринчешки хвана 8 отскочили топки, но нямаше ден при стрелбата и завърши с 6 точки. За гостите най-добри бяха Димитър Рошманов и Минчо Алексов, които завършиха съответно с 22 точки и дабъл дабъл от 21 точки и 13 борби. От пейката добър бе Димитър Георгиев с 17 точки, 6 борби и 5 асистенции.
 
След  кръга Овергаз е на трето място в класирането, като има равен брой победи – 8 и загуби – 4 с втория Дунав 2007.
 
Следващата седмица  Овергаз гостуват на другия русенския тим - Дунав, докато Черноморец приема Берое в бургаската зала „Бойчо Брънзов”.
 
Преди срещата момичета от школата на Овергаз поднесоха мартеници на гостуващия тим и ги поздравиха с Баба Марта.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОВЕРГАЗ - ЧЕРНОМОРЕЦ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи