Георги Давидов смени Франция със Швейцария


Георги Давидов смени Франция със Швейцария
Георги Давидов
01-03-2009 23:31 | Gong.bg

Бившият капитан на баскетболния ЦСКА Георги Давидов смени Франция със Швейцария, съобщава Gong.bg. След като игра известно време в четвърта френска дивизия, за Андрезийо Бутеон, сега центърът ще се състезава за елитния Лозана Баскет до края на сезона. Давидов е вторият българин, който ще се подвизава в първа швейцарска лига (LNA), като от началото на сезона в тима на Женева Девилс играе гардът Людмил Хаджисотиров.
 

Лозана Баскет заема седмо място в LNA, където се състезават 12 отбора, и е с девет победи и девет загуби. Тимът игра снощи полуфинал за Купата на Лигата, но загуби от Бенетон Фрибург с 52-72. Жоро Давидов дебютира именно в този мач, като записа 27 минути на паркета и се отчете с 10 точки и пет борби. Купата на лигата стана притежание на Бенетон Фрибург.
 

До края на редовния сезон в Швейцария остават три мача, като за плейофите продължават първите осем и явно целта на Лозана, с привличането на опитния Давидов, е да стигнат по-далеч в първенството. Тимът на Хаджисотиров Женева вероятно ще играе плей-аут за оставане в елита.
 

Георги Давидов и Людмил Хаджисотиров са двама баскетболисти, които бяха принудени да си търсят късмета извън граница, заради неуредиците в ЦСКА. И двамата успяха да осъдят „червения” клуб, ръководен от Георгиос Стерянопулос – босът, който доведе „армейците” до дъното.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи