Видабаскет със седма победа за сезона


Видабаскет със седма  победа за сезона
Видабаскет победи в Своге
02-03-2009 01:38 | Vidabasket.com

В неделя възпитаниците на Краси Генов завоюваха втората си поредна победа и седма за сезона срещу отбора на Спортист в Своге, информира клубният сайт Vidabasket.com. Крайният резултат 87-105 за видинчани не е изненада, като се има предвид, че домакините са единствения отбор в „А” група без регистрирана победа в шампионата. Те имат в актива си вече 12 поражения и закономерно се намират на последното 10 място във временното класиране. Двамата треньори заложиха на следните стартови петици Емил Горанов, Христо Гергов, Мирослав Иванов, Димитър Павлов и Д.Станиславов за Спортист и Мишо Капитанов, Теодор Киров, Юлиян Колев, Ивайло П.Илиев и Николай Балев за Видабаскет.
 
Срещата започна с кош на Емо Горанов за Своге, но в ответната атака Ивайло П.Илиев с тройка изведе Видабаскет напред. Отново Горанов бе точен за домакините за 4-3 и последваха няколко сполучливи атаки от двете страни, които си сменяха водачеството, а в четвъртата минута от началото резултатът бе изравнен след кош на Христо Гергов от Спортист. Индивидуален пробив на Юлиян Колев отново изведе гостите напред, които дори и манимално взеха частта с 30-31.
 
Във втората четвърт Видабаскет наложи своя стил на игра и с кош на Илиев и две тройки на Капитанов още в началото видинчани дръпнаха със 7 точки напред за 32-39. Последва още по силна серия за гостите и отново с тройка на Капитанов разликата вече бе 14 точки /34-48/, а отборът на Своге 5 минути не успя да отбележи кош. Три минути преди края на частта Димитър Павлов намали на 37-48, но домакините успяха да отбележат едва още 2 коша до края. Индивидуални пробиви на Колев и няколко отигравания на Балев, последното, от които със сирената, затвориха полувремето при 41-58 за Видабаскет.
 
След почивката Колев след асистенция на Капитанов увеличи преднината на 17 точки /43-60/ и последва лек спад в играта на видинчани, от което се възползваха домакините. След няколко сполучливи отигравания на Емил Горанов и реализирана тройка в средата на частта, разликата бе стопена на 11 точки за 53-64. Треньорът на Видабаскет Краси Генов реагира светкавично, направи няколко смени и пусна в игра юношата Стефан Богомилов, който се справи отлично с поставената задача за опазването на Горанов. Същият реализира само един кош до края на частта, а гостите чрез Балев, Ивайло П.Илиев и Пангаров отново натрупаха солиден аванс и показаха, че до изненада няма да се стегне в двубоя.
 
Четвъртата част започна при резултат 65-81 за видинчани, които с две бързи атаки реализирани от Ивайло П.Илиев и тройка на Пангаров увеличиха разликата до 19 точки за 70-89. Последваха няколко сполучливи атаки от двете страни, а 2.20 минути преди последния съдийски сигнал Николай Балев от наказателен удар вкара стотната точка в срещата, а в следващата атака направи атрактивна забивка за 81-102. Теодор Киров със сполучлива стрелба от линията за наказателния удар 1.24 минути преди края направи най-голямата разлика в двубоя от 22 точки.
 
Краси Генов пусна в игра всички по-млади състезатели от юношеската формация, които успешно се справиха с поставените задачи, а срещата завърши при резултат 87-105 за Видабаскет.
 
Най-добър реализатор в срещата бе Ивайло П.Илиев от Видабаскет с 28 точки, Балев добави 25, а Михайл Капитанов-18, но и подаде цели 11 пъти.
 
За отбора на Спортист пет състезатели отбелязаха над 10 точки в срещата- Емил Горанов наниза 18, Димитър Павлов и Христо Гергов по 15, Димитър Станиславов-13 и резервата Стефан Терзийски добави 12 точки.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПОРТИСТ СВОГЕ - ВИДАБАСКЕТ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи