Юношите на Левски обърнаха Балкан в Младежката лига


Юношите на Левски обърнаха Балкан в Младежката лига
Искрен Иванов с отлична стрелба отдалеч
03-03-2009 18:12

В последния мач от провеждащия се в Самоков турнир от Младежката лига за юноши  (предпоследен за редовния сезон) отборът на Левски се наложи над този на Балкан със 73-59. Това бе очаквано, след като "сините" юноши далеч преди тази среща бяха сигурни за Финалната четворка на състезанието, а тези от Ботевград, макар и само на едно място по-назад (на 5-ото), бяха с цели 5 победи по-малко и без шансове за класиране на полуфинал. Въпреки това младите баскетболисти на Балкан се представиха достойно и дори водеха в резултата през голяма част от двубоя. Тези на Левски пък допуснаха това заради същото подценяване, което си бяха позволили вчера юношите на Черно море срещу самите тях. Но и в този случай (само че доста по-рано) през второто полувреме нещата си дойдоха на мястото и отборът-фаворит стигна до победата.
 
През почти цялата първа четвърт разликата беше 1 или 2 точки в полза на Балкан, с изключение на отделни моменти. Във втората тимът от Ботевград дръпна дори с 9 точки при 16-25, преди "Сините" да се активизират за известно време и да стопят по-голямата част от този пасив - 26-27. До края на полувремето обаче нова загуба на концентрация в юношите на Левски позволи на съперниците им да вкарат три безответни коша и отново да се откъснат - 26-33 след 20 минути игра.
 
Спомняйки си как вчера самите те бяха на път да изненадат лидера в класирането на лигата Черно море именно заради подобно подценяване, момчетата на Юлиан Аладжов се ориентираха доста по-бързо, отколкото варненския тим тогава. Сега те обърнаха мача в своя полза още във втората минута след почивката, след серия 11-0 - 37-33. После Балкан започна също да вкарва и се държеше още известно време, преди Левски окончателно да наклони везните към своя успех с предина от 13 точки (55-42) преди последната четвърт. В нея мачът само бе доигран и след нея разликата остана почти същата за крайното 73-59.
 
След като вчера изигра слаб мач, днес гардът на Левски Искрен Иванов се "събуди" с 21 точки (5 тройки), 8 борби и 3 асистенции. Васил Александров отново бе на ниво, с 16 отбелязани точки и 9 овладени борби. Центърът Иво Славчев бе непоклатим в подкошието и обираше отскочилите топки - 20 за него в този мач (11 в защита и 9 в нападение), почти колкото има целия отбор на Балкан (23). За тима от Ботевград само резервата Мартин Вутов успя да мине границата от 10 точки със своите 11, Васил Василев подаде 5 асистенции, но никой друг не впечатли с нищо срещу добрата игра в защита на Левски.
 
Последният турнир от редовния сезон започва на 23 март в софийската зала "Триадица", а финалната четворка - на 8 април, като домакинът предстои да се определи.
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ (19) - БАЛКАН (19)
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи