Левски играе с Фени мач-реванш тази вечер


Левски играе с Фени мач-реванш тази вечер
Левски брани 16 точки в Кавадарци
04-03-2009 10:52

Тази вечер в македонския Кавадарци Левски играе мач-реванш от Еврохолд Балканската лига срещу Фени Индустри. Българския тим ще защитава 16 точки преднина от първата среща, но от лагера на „сините” не очакват лек двубой. Видя се и вчера в срещата на Черно море, че същата разлика може да се окаже недостатъчна за елиминиране на съперника. Още повече, че самата разлика в миналия двубой дойде в последната минута на мача, когато Стефан Георгиев с кош и фал и Арнас Казлаускас с тройка вкараха 6 точки, за да стигне общо 16. 

 

Старши треньорът на Фени Индустри Емил Райкович бе разочарован от изхода на първия мач в София като заяви, че отборът му е загубил концентрация в последните минути. Въпреки това, той е оптимист, ще разчита на подкрепата на феновете в града и се надява на краен успех.
 

Разбира се, отсреща той ще има един състав, който без да блести в последно време постига своето. Левски играе сполучливо в последните си мачове в шампионата на НБЛ и взе много важни победи като гост на Спартак Плевен и домакин на прогресиращия Рилски спортист. Стефан Георгиев се намира в превъзходна форма и е най-добрия в състава в последните два мача – срещу Фени и Рилски спортист той завърши с дабъл дабъл и нямаше опоненти и под двата коша.
 

Литовецът Арнас Казлаускас и американският гард Чарлс Джоунс все повече намират място в петорката на Тити Папазов, а за да бъдеш в нея трябва и да го оправдаваш с играта си. Това донякъде отне част от играта на Маркъс Хол, но американецът доказа през сезона, че може да се разчита на него и е главното оръжие на „сините” в атака. Триото Златин Георгиев, Станислав Славейков и Асен Великов остават малко в сянка, но могат и знаят да се разгърнат в трудни за тима моменти. Ако отборът заиграе по-мобилизирано в защита, несъмнено този вариант на Левски ще премине тази фаза от Балканската лига и ще се класира на Файнъл Фор-а.
 

Победителят от този двубой ще срещне по всяка вероятност Рилски спортист, който има 10 точки преднина от първата си среща в Крагуевац и едва ли ще допусне изненада пред своите фенове в Самоков тази вечер. Отборът на Левски е 16 стъпки по-близо до целта, отколкото Фени Индустри.
 

Срещата в Кавадарци започва в 20.00 часа българско време.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи