Рилски спортист срещу Раднички в Самоков тази вечер


Рилски спортист срещу Раднички в Самоков тази вечер
Рилски е близо до Файнъл Фор
04-03-2009 12:21

Днес в Самоков Рилски спортист ще се опита да вземе вторият билет за Файнъл 4 в Еврохолд Балканска лига. След спечелване на група В от Рилски Спортист, отборът спечели и в Крагуевац срещу Раднички и сега го посреща в Самоков с аванс от 10 точки. Преди седмица момчетата на Александър Тодоров се върнаха с победа от Сърбия, която им носи баланс от общо 3-0 срещу отборите от тази страна в тазгодишното издание на турнира.
 

И двата отбора имаха различно представяне у дома и навън по време на редовния сезон. Раднички загубиха три от гостуванията си, но спечелиха там където никой не очакваше - гостуването на Сиуслайън Таково, което беше и единствената загуба за отбора от Вършац. В същото време Рилски Спортист са сигурен домакин до момента, печелейки и четирите си мача. В българското първенство у дома самоковци имат само две загуби от Спартак Плевен и от Лукойл Академик.
 

През уикенда Рилски Спортист загуби по драматичен начин от Левски с 84-88 в първенството. Интересното е, че след като играха доста често през този сезон помежду си, има голяма вероятност двата отбора да се срещнат на полуфинал в турнира. Загубата в София означава, че Рилски Спортист продължава да е по-назад в класирането в България, въпреки победата над Лукойл Академик миналата седмица и добрата игра като цяло. Следователно самоковци ще бъдат още по-мотивирани тази вечер за един успешен мач.
 

Раднички 034 Груп имат 5 победи в последните си 6 мача в Сърбия, но за тяхно съжаление единствената им загуба бе в момент, когато най-много им трябваше победа, миналата сряда срещу Напредак. Този двубой бе битка за третото място в първата фаза на първенството, което значеше място в Суперлига измежду най-добрите 8. Въпреки двете поредни загуби през уикенда играчите на Раднички съумяха да се върнат към победите с успех в Лесковац 78-89 срещу последния в таблицата Здравле.
 

Победителят от двубоя Рилски спортист-Раднички ще играе срещу този от мача Левски-Фени Индустри. Вероятността да гледаме български полуфинал в това издание на Еврохолд Балканската лига е доста голяма. От една страна е лошо, че два български тима ще играят помежду си, но пък от друга страна това ще гарантира българско участие на финала в тазгодишното издание на състезанието.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи