Една седмица е срокът за картотека на подрастващите от ЦСКА в други клубове


Една седмица е срокът за картотека на подрастващите от ЦСКА в други клубове
Децата от школата на ЦСКА с шанс за нови отбори
05-03-2009 16:10

Днес стана ясно, че срокът за картотекиране в други клубове на подрастващите от отказалите се от участие формации на БК ЦСКА е до 12.03.2009 г. (четвъртък). В рамките на тази една седмица младите баскетболисти от разпадналия се клуб ще могат да си търсят нови отбори.
 
Решението на управителния съвет на БФБ беше, че всички състезатели на БК ЦСКА за подрастващи, които имат договор с клуба за спортна подготовка и квалификация, който касае само тази спортно-състезателна година, или нямат такива договори и нямат игрално време в среща през втория полусезон, в случай че отборът им допусне 2 служебни загуби поради неявяване, могат в едноседмичен срок след втората служебна загуба да бъдат картотекирани в друг клуб по свое желание.
 
Вече на всички отбори на ЦСКА им бяха присъдени служебни загуби в регион "Витоша" - откакто президентът на клуба, гръкът Георгиос Стерянопулос извади мъжкия тим от първенството и купата на страната, отборите при подрастващите също не се явяват на състезания. Това означава, че всички баскетболисти, играли през есента за кадетите и момчетата до 14, 12 и 10 години на ЦСКА сега ще могат да се възползват от от това правило и до другия четвъртък да бъдат картотекирани другаде, за да тренират и играят. Такава картотека обаче няма да е възможна за юношите, при които важат други правила.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи