Студентите от ЮЗУ побеждават в ЮАБЛ "Старт"


Студентите от ЮЗУ побеждават в ЮАБЛ "Старт"
06-03-2009 10:13

В изтеглена среща от 3-ти кръг на Югозападната Аматьорска Баскетболна Лига "Старт", която по програма трябваше да се проведе на 8-ми март, студентският отбор на ЮЗУ победи юношеския отбор на Евробаскет с 78-66.

Началото на срещата бе равностойно, като след първите 10 мин., Евробаскет дори имаше предимство в резултата (22:18). Във втората и третата четвърт обаче, ЮЗУ успя да реши мача в своя полза, благодарение най-вече на добра игра в защита. Най-много точки за победителите вкараха Христо Урумов (17т.), Владко Стоиловски (17т.), Асен Иванов (14т.) и Димитър Георгиев (10т.).

За отбора на Евробаскет, най-точни бяха Петър Михайлов (23т.), Георги Чучуков (15т.) и Благой Дерменджиев (10т.).

За съжаление, провеждането на срещата бе пред провал, тъй като се оказа че управителите на зала "Скаптопара" и "Спортни Имоти" към Община Благоевград не са информирали персонала в залата за провеждането на баскетболната среща. В крайна сметка, мач имаше, но проблемите се отразиха на играта и на двата отбора.

В тази връзка, организаторите и представители на отборите в лигата взеха решение да уведомят кмета на гр. Благоевград за създаваните пречки при провеждането на срещите от ЮАБЛ "Старт", с надеждата че в бъдеще подобни проблеми ще бъдат предотвратени.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи