Вход свободен за дербито Левски и Черно море днес в Триадица от 17.30 часа


Вход свободен за дербито Левски и Черно море днес в Триадица от 17.30 часа
Левски посреща Черно море в столицата
06-03-2009 11:32 | Levskibasket.com

С дербито между Левски срещу Черно море стартира поредния кръг в Националната лига, информира клубния сайт на "сините" Levskibasket.com. И двата тима отпаднаха по болезнен начин преди няколко дни в турнира на Балканската лига. Отивайки в Македония с 16 точки преднина се оказа недостатъчно както за баскетболистите на Черно море, така и за възпитаниците на Тити Папазов. Вместо и двата отбора да се класират за Файнъл Фор на регионалното състезание, те претърпяха големи поражения и отпаднаха. Сега, с една облигация по-малко те вече може да се концентрират върху изявите си на домашна сцена – купа на страната и лигата.
 

Досега в двете срещи през сезона гостите побеждаваха. Първо Черно море изненада с една точка Левски в София 89-90 , но по-късно „сините” се реваншираха в морската столица, при това с голяма разлика от 22 точки 56-78. Сега срещата е в зала „Триадица” в столицата, а началото ще бъде в 17.30 при вход свободен. Интересът към мача е още по-голям, тъй като няма да бъде предаван по телевизията, заради което бе предварително изтеглен за петък.
 

Левски излезе начело във временното класиране на Националната лига, но има мач повече от втория Лукойл Академик. След като ще изиграят и срещата си от този кръг преди гостуването на „студентите” в Ямбол утре вечер, те имат възможност да затвърдят позицията си още тази вечер. Победата днес ще им гарантива минмум второ място в крайното класиране на редовния сезон, а и ще запази шансовете им за атакуване на първото в мачовете срещу Лукойл Академик.
 

Евроинс Черно море е на пето място в момента с актив от 8 победи и 6 загуби. „Моряците” все още имат варианти за атакуване на високо класиране в шампионата, но амбициите им включват победа в София тази вечер. Те все още се намират в „микса” между третото и шесто място заедно със Спартак Плевен и Рилски спортист.
 

И двата състава имат няколко промени от предните си двубои. Левски привлякоха Чарлс Джоунс и Арнас Казлаускас, докато Черно море прибавиха Душан Куцопулос и Брайс Шелдън към ростера си. Нещо повече, това ще е първи сблъсък между Константин Папазов и Предраг Бадняревич след като сърбина пое тима от Варна след Нова година.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи