Ясен е жребият на нашите отбори за Световните ученически игри


Ясен е жребият на нашите отбори за Световните ученически игри
Девойките на ПМГ "Добри Чинтулов" Сливен
09-03-2009 11:39

Станаха ясни жребият, програмата и залите, в които ще се играе на Световните ученически игри в Истанбул. Там ще участват два български отбора - и при юношите, и при девойките. Първенството ще се проведе от 03.05 до 11.05.2009 г. и с подкрепата на БФБ и различни спонсори в него ще играят юношеският отбор на ПГТМ "Христо Ботев" (Ботевград) и девическият на ПМГ "Добри Чинтулов" (Сливен).
 
Българските тимове, в които личат имената на таланти като Планимир Дафинов, съответно Радостина Рашева и Виктория Стойчева, спечелиха държавните титли на финалите на Ученически игри 2008 миналото лято, които се проведоха в техните градове (съответно Ботевград и Сливен).
 
Сега на Световните ученически игри по баскетбол ботевградските юноши попадат в предварителна група А, заедно с шампионите на силни баскетболни нации като Гърция и Латвия. Жребият на сливенските девойки изглежда малко по лек - те са в предварителна група Е с тимове от Холандия и Полша.
 
В двете направления участват по 27 отбора, разделени в 9 групи по 3. Първите три дни, до 5 май, в Истанбул отборите ще играят по 2 мача на ден. Двубоите ще се проведат в 10 различни зали в града на Босфора, с капацитет от 300 до 3000 седящи места. Официалното откриване е в една от тях - зала "Ахмет Йомер" - на 4 май от 19.30 часа. Финалите в двете направления и церемонията на закриването ще бъдат в култовата 12-хилядна зала "Абди Ипекчи".

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи