Националната Лига наказва Асен Христов с 1000 лева


Националната Лига наказва Асен Христов с 1000 лева
Христов слезе на терена по време на мача
09-03-2009 13:08

Националната Баскетболна Лига наказва президента на Евроинс Черно море Асен Христов с 1000 лева за това, че влезе на терена преди няколко дни по време на срещата с Левски в зала „Триадица”. Такова е наказанието според точка от Дисциплинарния правилник на БФБ, който НБЛ следва. Черно море падна с 82-84, а Христов се опита да извади отбора видимо недоволен от отсъжданията на реферите в него.
 

„При нас в Националната Баскетболна Лига санкциите за административните нарушения и наказанията се определят от арбитъра Вили Лилков. Той разглежда доклада на главния съдия от всеки мач и след това определя наказание, ако е необходимо. В случая Асен Христов се наказва по члез 33, точка А от Дисциплинарния правилник на БФБ с 1000 лева глоба”, каза мениджъра на НБЛ Стефан Станев. „Ако има възражение от страна на клуба, то ще се разглежда от Апелативната комисия към лигата.”
 

Вили Лилков е арбитър на НБЛ след като е избран от общото събрание на клубовете и той може да налага административните санкции на БК по чл.38 от настоящата наредба  и по Дисциплинарния правилник на БФБаскетбол, на основание доклад на дежурния представител или друго длъжностно лице.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи