Самоков официално кандидат за Файнъл Фор на Балканската лига


Самоков официално кандидат за Файнъл Фор на Балканската лига
Борислав Чилингиров
09-03-2009 19:14 | Gong.bg

Отборът на Рилски спортист и град Самоков официално са кандидати за домакинство на Финалната четворка на Балканската лига по баскетбол, съобщава Gong.bg. Решението ще бъде взето до петък и окончателно обявено тогава.
 
„Имахме доста дълга среща с хората от Балканската лига. Представихме официално искането си Финалната четворка да се проведе в Самоков. Всичко е в суров вариант, така че ние сме кандидати, но все още решение не е взето. Чакаме в петък да стане ясно. Много се надяваме да е тук. Това би било баскетболното събитие от най-висок ранг този сезон и да покажем добра организация, да послужим за модел, както това го прави отборът”, сподели за Гонг изпълнителният директор на Рилски спортист Борислав Чилингиров.
 
Той коментира и съперника на полуфиналите за тима от Самоков, който ще е победителят от сблъсъка между сръбските Мега Хипо Лизинг и Суислайън Таково, а не както се очакваше македонски състав. „Споменахме и полуфиналите. Първоначалното очакване беше да играем с македонски тим, но регламентът си е регламент и той се спазва”, каза още Чилингиров.
 
Мега Хипо Лизинг победи Суислайън Таково с 81-70 точки в първата среща от тази четвъртфинална двойка, а реваншът е на 10-ти март във Вършац. В другия полуфинал ще играят македонските Фени Индустри и Работнички Скопие.
 
„Фенклубът организира безплатно посещение на четвъртфинала за Купата на България в Плевен. Мислим само за мача с Балкан и се надяваме момчетата да покажат това, което показаха и през сезона, че могат да играят баскетбол”, заяви още Боби Чилингиров по повод предстоящите срещи от Финалната осмица на надпреварата тази седмица.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи