Иван Лепичев е новият старши треньор на Лукойл Нефтохимик


Иван Лепичев е новият старши треньор на Лукойл Нефтохимик
Иван Лепичев
09-03-2009 21:58

Иван Лепичев поема женския Лукойл Нефтохимик и ще води отбора до края на сезона. До това решение се стигна по-рано днес след като от ръководството на бургазлии са поискали родения през 1951 година специалист да бъде старши треньор на тима и са постигнали договорка с шефовете на Рилецо.
 

Лепичев от няколко години води женския вариант на Рилски спортист, но сега се притичва на помощ на изпадналия в трудна  ситуация бургаски тим след напускането на Петко Маринов. Както е известно, от десетина дни той се завърна на кормилото на мъжкия Лукойл Академик. Неговото място начело на бургазлийки бе поверено на младия наставник Цветан Петков, който още в първия сериозен сблъсък в А група не успя. Лукойл Нефтохимик падна като гост на Миньор Перник след продължение по време на уикенда. 
 

Лепичев е бил треньор на Кремиковци, Левски Спартак, Стомана Перник, ДЗУ Стара Загора, Монтана и Академик Тест преди да се озове в Самоков. Бил е три пъти шампион на страната със Стомана (91/92), ДЗУ Стара Загора (98/99), Монтана (2002/03).
 

Лепичев бе също треньор на националния женски тим на България от 1988 до 1991 като води тима на Олимпийските игри в Сеул (5-то място), Европейско първенство във Варна (3-то място), Световно първенство в Малайзия (8-мо място), Игрите на добра воля в Сиатъл (3-то място), Европейско първенство в Израел (4-то място). За последно му бе поверена гарнитурата до 20 години, която игра на Евробаскет 2008 в Киети, Италия.
 

До края на сезона пък начело на Рилски спортист застават Красимира Банова и Ани Рудева.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи