Борислава Мандур: Много ми е обидно, не се срамувам от свършеното


Борислава Мандур: Много ми е обидно, не се срамувам от свършеното
Борислава Мандур
10-03-2009 14:22

Женският Славия бе поредния тим, който смени старши треньора си по средата на сезона. След като научихме за изненадващата рокада от президента на клуба Васил Йотов, разговаряхме с вече бившата треньорка Борислава Мандур. Ето какво разказа младата треньорка за BulgarianBasket.com:
 

„Поемама цялата отговорност, досега през сезона имах две грешни стъпки. Мачът с Рилски спортист миналата събота е едва втората ми през сезона. Но през останалото време мисля, че отбора даде максимума и даже имаме една победа бонус – тази срещу Берое Стара Загора. В сравнение с миналата година този отбор падаше с големи разлики, докато през тази бихме Берое и направихме някои доста равностойни срещи с Миньор Перник и Монтана 2003. Няма от какво да се срамувам от постигнатото. Те ме уволниха след като аз разбрах за това преди един месец, че се готвят да го направят. През това време никой не дойде при мен да ме попита дали имаме проблеми, имаме ли нужда от нещо.Тренираме само по веднъж на ден, при това в салона на стадион „Славия”. Моето желание бе да се тренира по два пъти на ден, за да може да поддържаме добра форма през сезона.
В началото на годината ми казаха, че няма да има претенции към класиране, желанието им бе само момичетата да се развиват. Ако ме нямаше мен, нямаше да го има и отбора. 10 момичета от Септември тук са благодарение на мен. Искаха да ме вземат в началото, за да има отбор и аз се съгласих.
По средата на годината, когато спонсора се оттегли и Бистра Аладжова и Христина Деянова си тръгнаха. Имаше спад, но се борихме и мисля, че досега сме дали всичко на което сме способни. С този отбор, без сериозна селекция не може да се постигнат чудеса. Няма как да се спечели нищо като се има предвид, че останалите отбори направиха далеч по-сериозни отбори и са с много по-големи финансови ресурси. Но незнам колко тази смяна ще помогне на отбора, не постъпиха коректно, има още няколко мача да се изиграят и първенството свършва. Дано не съм права, но в момента моята смяна едва ли ще има полза от нея.
Искам да благодаря на момичетата, направиха всичко, което могат и се рададоха на максимум. Без пари не става, казват ми Самоков илизат и ни бият. Да, ама те не излизат от залата, а ние тренираме по веднъж в салона. Но хората, които плащат така са си преценили. Те трябва да са ми благодарни, че заради мен този отбор го имаше. Сега не съм се чувала с момичетата, много ми е болно и са прекрасен колектив. Искам да ми е чиста съвестта и по никакъв начин да имам влияние върху тях. Всяка от тях да си прецени, за мен вратата в Славия е затворена, въпреки че съм „славистка”. За мен бе чест да съм теньор в този отбор, но оставам с чувството, че съм недооценена.
Да, съгласна съм, Славия е отбор с голяма слава, сега с толкова средства повече не може да се постигне. С една тренировка и Пат Райли да дойде, няма да се получи. Защо не взеха Георги Божков, защото без пари не става.
За 10 години съм създала 10 състезателки и не се срамувам да го кажа. Обидена съм, че никой не ме попита защо играхте слабо, защо не направихте това или онова. Стояха по ъглите и използваха момента да ме сменят. Но амбициите ми не спират, треньорската професия е такава", завърши Мандур.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи