Евроинс Черно море иска да играе финал за купата


Евроинс Черно море иска да играе финал за купата
Евроинс Черно море
10-03-2009 15:27 | в-к Позвънете Новини

Помощник-треньорът на варненския баскетболен клуб Евроинс-Черно море Даниел Димитров заяви, че състезателите му ще направят всичко възможно, за да играят на финала за Купата на България. Както е известно, "моряците" ще се изправят срещу домакина на турнира Спартак Плевен в четвъртък. При успех варненци ще срещнат Лукойл Академик. Турнирът за Купата ще се проведе в Плевен от четвъртък до неделя. През миналата година Черно море игра финал именно срещу "студентите", но загуби. С идването на сръбския специалист Предраг Бадняревич шефовете на варненци искат или Купата на България или шампионска титла в първенството. Преди една седмица те не успяха да стигнат до финалната четворка на Балканската лига, където отпаднаха от Фершпед Работнички (Македония).

"След загубата от Левски в първенството преди няколко дни насочихме мислите си единствено към турнира за Купата на България. Надявам се да останем в Плевен до неделя, когато ще е финалът. Всички знаем, че няма да е лесно, но трябва да дадем всичко от себе си, за да зарадваме нашите фенове. Победим ли Спартак, ще се изправим срещу Лукойл. Всички знаем, че няма да е никак лесно, но трябва да се справим ако искаме да играем на финала и да спечелим Купата", каза за "Позвънете Новини" Даниел Димитров.

Помощник-треньорът разкри, че групата, която ще пътвува за Плевен, ще стане ясна утре или в сряда. "Хубаво е, че след дългото пътуване до Македония и престоят ни в София няма контузени играчи. Ще можем да разчитаме на всички, които попаднат в списъка", завърши бившият национал.

Утре пък ще стане ясно дали ръководството на Черно море ще организира превоз за феновете, които искат да гледат любимия си тим в Плевен. "Все още не се знае нищо. Утре ще обсъдим този въпрос. Към този момент не сме предвидили автобус за феновете", каза членът на Управителния съвет на клуба Борислав Ташев.

Черно море тръгва за Плевен на 11 март (сряда) в 9 ч. сутринта. В 16 ч. ще проведе една тренировка, а на следващия ден играе срещу Спартак в 18,00.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи