Краси Банова отново начело на женския Рилски спортист


Краси Банова отново начело на женския Рилски спортист
Краси Банова (сн. Rilskibasket.com)
10-03-2009 15:19 | Topsport.bg

Красимира Банова отново е старши треньор на дамския Рилски спортист. Тя заяви пред Topsport.bg, че поемането на амбициозния първи състав от Самоков няма да е лека задача, но гледа с оптимизъм на новото си назначение. Както е известно от снощи досегашният наставник на женския Рилецо Иван Лепичев пое вицешампиона Лукойл Нефтохимик. Специалистът обаче остава старши-треньор на Рилски спортист, тъй като се води излязъл в отпуск за два месеца. Пристигането му в Бургас е в резултат на договорка между двата клуба.  Един от най-популярните български треньори в женското направление трябва да се върне в Самоков за старта на финалите на младежката лига. До края на шампионата дамският отбор на Рилски спортист ще бъде воден именно от Банова с помощник Ани Рудева.

Днес в ранния след обяд европейската шампионка от 1984 година със столичния Левски ще направи първа тренировка с тима от Самоков. Банова, която е бивш помощник-треньор на френския Тарб от сезон 2006-2007, пък ще води отново Рилецо още утре срещу Монтана 2003 в мач за купата на страната в "Арена Самоков". Тя бе старши треньор на Рилски спортист през 2006 година, когато извежда тима до 3-то място в шампионата.

"Няма да е лесно, не на последно място поради факта, че водя и още три отбора при подрастващите. Тепърва ще се запозная с обстановката в тима. Рано е да се говори за някакви конкретни цели, които да изпълним в следващите 2 месеца. В крайна сметка всичко е въпрос на работа", лаконична бе Банова.

Бившето крило на еврошампиона Левски бе част от делегацията на "сините" по време на "Мача на звездите" на дамската Евролига в Париж. В деня на двубоя между женските селекции на "Европа" и "Света", който бе на 8 март, се навършиха точно 25 години от КЕШ на "сините", под ръководството на легендарния старши-треньор Станислав Бояджиев. Българките бяха почетени подобаващо по случай повода от ФИБА-Европа.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи