Страхотен Божо Аврамов за Памеса Валенсия


Страхотен Божо Аврамов за Памеса Валенсия
Божидар Аврамов с най-добър мач за Памеса
10-03-2009 23:47 | Gong.bg

Българският национал Божидар Аврамов изигра страхотен мач за своя испански тим Памеса в турнира Еврокъп. Гардът бе най-резултатен за отбора от Валенсия при гостуването на Хемофарм. Аврамов реализира 18 точки, и въпреки че Памеса загуби със 62-66, и двата състава се класираха за Финалната осмица на турнира. Тази година най-добрите осем ще се срещнат в Торино, а Памеса ще има за съперник руския Химки.


Аврамов игра 24 минути, в които бе точен пет пъти от средно разстояние, и отбеляза две тройки. Младокът направи и две асистенции в срещата. Интересното бе, че втората част завърши с успех за Памеса 18-9, а в четвъртата резултатът бе абсолютно същият, но в полза на Хемофарм. В крайна сметка силната първа част, която изигра тимът от Вършац се окажа решаваща за победата, която пък бе жизненоважна за класирането на Хемофарм напред. 

 

Американецът с български паспорт Родерик Блекни също се представи отлично в Еврокъп. Неговият Тюрк Телеком загуби с 66-86 от УНИКС Казан в мач без значение. Блекни реализира 24 точки и направи пет асистенции, но и двата тима играха без мотивация, тъй като бяха наясно, че отпадат от надпреварата. От тяхната група J се класираха Бенетон Тревизо и бившия отбор на Деян Иванов Задар.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ХЕМОФАРМ - ПАМЕСА ВАЛЕНСИЯ
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТЮРК ТЕЛЕКОМ - УНИКС КАЗАН
 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОКЪП (ТОП 16)
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ЕВРОКЪП ЗА СЕЗОН 2008/09 


ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ЕВРОКЪП ЗА СЕЗОН 2008/09


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи