Мега Хипо Лизинг е съперникът на Рилски спортист на полуфинал в Балканската лига


Мега Хипо Лизинг е съперникът на Рилски спортист на полуфинал в Балканската лига
Рилски спортист би на два пъти Мега Хипо Лизинг
11-03-2009 00:32

Отборът на Мега Хипо Лизинг шокира големия фаворит за спечелване на Еврохолд Балканската лига Суислайън Таково и го елиминира от по-нататъшната борба. Късно снощи младият тим от Белград загуби във Вършац със 78-88, но в първия мач бе победил с 81-70 и сумарно надви с една точка разлика силния съперник. По този начин Мега Хипо Лизинг се класира за Файнъл Фор-а на Балканската лига, където ще срещне единствения останал български представител Рилски спортист. Финалната четворка ще се проведе на 24 и 25 март тази година като все още не е определен градът-домакин на събитието. С най-големи шансове за организацията на този Файнъл Фор е Самоков, но предстои ръководството на лигата да вземе окончателно решение до края на тази седмица.
 

ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА 2008/09
Файнъл Фор (24-25 Март)
 

Полуфинали (24 Март)
Фени Индустри – Фершпед Работнички
Рилски спортист – Мега Хипо Лизинг
 

Финали (25 Март)
Мач за 3/4 място (победените отбори от полуфиналите)
Финал (победителите от полуфиналите)
 

Отборът на Рилски спортист на два пъти игра с Мега Хипо Лизинг през този сезон и в двата случая постигна победи. Тези два тима откриха състезанието през октомври, а Александър Груев донесе победата на тима от Самоков след изстрел в последната секунда от зоната за три точки. По-късно по време на сезона Рилски спортист записа нов успех, този път като гост над същия отбор в Белград.
 

В другата полуфинална двойка се срещат двата най-добри македонски отбора в този момент – Фени Индустри и Фершпед Работнички. Мачът между тях гарантира участник от тази страна на финала на първото издание на турнира на Еврохолд Балканската лига по баскетбол.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи