Днес стартира Купа „Леденика” при жените, три мача-три дебюта на треньори


Днес стартира Купа „Леденика” при жените, три мача-три дебюта на треньори
Лукойл Нефтохимик започва да брани трофея днес
11-03-2009 10:57

Днес започва тазгодишното издание за Купа „Леденика” при жените. В първият кръг,  на етап четвъртфинали ще се играят три двубоя. Победителите от тях, заедно с Дунав Еконт се класират за Финалната четворка. Русенки пропускат участието в този кръг поради липса на достатъчно отбори за участие и вследствие първото си място от първия дял на шампионата при дамите.
 
Четвъртфиналите ще се играят на разменено домакинство днес и в петък, на 13 март. В тях най-интересния двубой се очертава този между Берое 07 и Лукойл Нефтохимик. Бургазлийки са носителки на купата на България през последната година и още от днес започват да бранят трофея. С интерес ще следим сблъсъка между двамата треньори Георги Божков и Иван Лепичев, а определено Латаша Байърс и комания няма да се дадат лесно на един от фаворитите за купата и титлата на страната. В другите два мача днес Рилски спортист приема Монтана 2003 в Самоков, докато Славия ще играе с Миньор Перник в София. Гостенките в двата случая са по-добри, но изненади винаги са възможни.
 

Интересното в трите срещи е, че ще имаме три дебюта на три нови наставници в женските тимове на Славия (Надка Голчева), Рилски спортист (Красимира Банова) и Лукойл Нефтохимик (Иван Лепичев). Дали това ще се отрази на качеството на играните двубои, предстои да видим още от днес.
 

Управителният Съвет на БФБ ще определи градът-домакин на Финалната четворка в неделя, когато ще заседава в Плевен. В петък вечер ще знаем всички отбори, които ще участват в този турнир и ще има по-голяма яснота около кандидатурите за организиране на Файнъл Фор-а. Засега е сигурно, че Бургас и Русе са подали заявки за домакинството на този турнир, въпреки че Лукойл Нефтохимик още не са се класирали за него.


ПРОГРАМА ЗА ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА” (ЖЕНИ)
 

НАРЕДБА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КУПА НА БЪЛГАРИЯ-ЛЕДЕНИКА ЗА СЕЗОН 2008/09


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи