5 победи за гостите от 6 мача в НБА


5 победи за гостите от 6 мача в НБА
ЛеБрон с втори пореден трипъл-дабъл (AP Photo)
11-03-2009 10:57

Юта Джаз победи като гост Индиана Пейсърс със 100-112 с основна заслуга на своя център Мехмет Окур, който вкара 24 точки. Карлос Бузър продължава да е с непостоянни изяви и здравословни проблеми - след тримесечно възстановяване от контузия на коляното той изигра 6 мача с променлив успех, после пропусна един заради контузия на глезен, а сега отново се завърна срещу Индиана с 11 точки, 6 борби и 3 грешки. Затова пък неговата резерва - Пол Милсап - бе вторият най-резултатен за Юта с 22 точки, а добави и 9 овладени топки за победата. Трима играчи на Пейсърс се отчетоха с по над 20 точки, като най-много вкара Трой Мърфи - 23 (включително 7 тройки), а овладя и 13 борби.

Ню Йорк Никс се наложи над Милуоки Бъкс, също като гост, нещо което се случва на отбора от "Голямата ябълка" едва за 8-и път от 30 мача навън досега този сезон. Никс спечелиха със 112-120 благодарение на 10 точки в последната четвърт на победителя от конкурса по забивки в All-Star уикенда, 172-сантиметровия гард Нейт Робинсън, който наниза общо 32 като резерва в този мач. Най-много за Ню Йорк - 39 точки (5 тройки) вкара титулярният атакуващ гард Лари Хюз, привлечен наскоро от Чикаго Булс. Дейвид Лий впечатли с поредния си дабъл-дабъл - 19 точки и 18 борби. За Милуоки 32 точки и борби записа утвърдилият се като звезда в отбора Чарли Вилянуева, но това се оказа недостатъчно.

Четирикратният шампион на НБА Сан Антонио Спърс бе убедителен у дома срещу Шарлът Бобкетс - 100-86, с което бе спряна победната серия на гостуващия отбор, макар че и 6-те поредни успеха са рекорд в тяхната кратка история. Тони Паркър и Роджър Мейсън вкараха по 21 точки за победта на "Шпорите", а и Тим Дънкан добави 18 и 11 борби след силна последна четвърт. За Бобкетс най-резултатни при загубата бяха Раджа Бел и Емека Окафор с по 16 точки. Въпреки че серията му от поредни победи бе прекратена, тимът от Северна Каролина все още има шанс да се добере до плейофите -  за пръв път, откакто дебютира в НБА през сезон 2004/05.

Третата победа на гостуващ отбор в НБА тази нощ бе за Далас Маверикс срещу Финикс Сънс - 117-122. Въпреки че, учудващо, не страдат от слаба резултатност откакто се контузи тяхната звезда Амаре Студъмайър, "Слънцата" играят ужасно в защита и сега претърпяха 5-ата си поредна загуба - най-лошата негативна серия за тях през сезона. Загубата на всичкото отгоре бе и срещу прекия съперник за последния "билет" за плейофите Далас, така че Финикс сега е на 5 победи от заветното 8-о място на запад, при оставащи само 18 мача. За победта на Маверикс тяхната германска звезда Дирк Новицки вкара 34 точки и овладя 13 борби, а за Сънс най-добър бе Стив Неш с 23 точки и 13 борби.
В дерби между аутсайдери Оклахома Сити Тъндър спечели едва 18-ата си победа от 64 мача през сезона, но тя бе вече 5-а в последните 6 мача за наследниците на Суперсоникс - 98-99 като гост на Сакраменто Кингс. Интересното е, че силната серия на "Мълниите" идва точно когато техният лидер Кевин Дюрант страда от травма на глезена и е аут от игра. Другите две млади звезди на отбора Джеф Грийн и Ръсел Уестбрук нанизаха по 22 точки за победата, а завърналият се по-рано през сезона от Европа Ненад Кръстич добави 9 точки и 15 борби. За последният в Западната конференция Сакраменто центърът Спенсър Хоус се отчете с 20 точки и 10 борби.

Още една победа за гостуващ отбор снощи бе тази на ЛеБрон Джеймс и неговия Кливланд Кавалиърс над ЛА Клипърс с 83-87. Въпреки че до последно имаха шанс за победата, "Ножиците" очаквано не успяха да спрат "Крал Джеймс" и той записа своя втори пореден (22-ри в кариерата) трипъл-дабъл - 32 точки, 13 борби и 11 асистенции. Гардът Мо Уилямс (с общо 14 точки в мача) "закова" важна тройка 6.6 секунди преди края, с което бе довършен обратът от 19 точки изоставане на Кавс в един момент в началото на последната четвърт. За Клипърс крилата Зак Рандълф и Ал Торнтън вкараха по 20 точки, овладявайки съответно 12 и 9 борби.

ПЪЛНА ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В РЕДОВНИЯ СЕЗОН НА НБА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи