Коефициент 50 за Дойчинова, Миньор се класира за полуфинал за купата


Коефициент 50 за Дойчинова, Миньор се класира за полуфинал за купата
Агнеса Дойчинова с най-силен мач за сезона
11-03-2009 21:59

Агнеса Дойчинова удари коефициент 50 и вкара почти колкото целия отбор на Славия  в мач от първия кръг на четвъртфиналите за Купа „Леденика”. Тя вкара 34 точки за успеха на Миньор Перник над „белите” в София с разгромното 87-42. Освен това тя хвана 15 борби, подаде 3 завършващи подавания, отне 4 топки и направи 1 блок за 36 минути игра. Коефициентът 50 е нейният най-голям от началото на сезона.
 
Женският Славия направи смяна на треньорите в края на миналата седмица и вместо Борислава Мандур бе назначена Надка Голчева. Дебютът й начело на тима обаче бе огорчен с тази разгромна загуба от Миньор Перник. За Славия не участваха Даниела Делева и Цветелина Николова, които са напуснали отбора вследствие треньорската рокада. Нито една състезателка на домакините не постигна двуцифрен точков актив. С най-много се отличи Ренета Дикова – 9, въпреки че игра без смяна всичките 40 минути.
 
Освен Дойчинова, добре играха за перничанки Петя Джамбазка – 16 точки, 8 асистенции и 6 борби и Радмила Нешева – 12 точки, 6 овладени топки и 5 борби. За съжаление „ахилесовата” пета на Миньор си остава стрелбата от тройката. Те вкараха само 1 от 8 опита, но при положение, че имат доминираща състезателка в подкошието това не се отрази на крайния изход в двубоя.
 
Втората среще е предвидена за петък, 13 март, но едва ли той ще бъде фатален за крайния победител от тази двойка. Миньор Перник се изправя срещу Дунав Еконт в единия от двата полуфинала в края на месеца.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ – МИНЬОР ПЕРНИК
  
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА"
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА"


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи