Лукойл Нефтохимик довърши Берое 07


Лукойл Нефтохимик довърши Берое 07
Даниел Кръчър и Лори Неро най-добри за Лукойл
13-03-2009 21:01

Във втория мач от четвъртфиналите на женската надпревара за Купа България "Леденика" вицешампионът Лукойл Нефтохимик довърши започнатото в Стара Загора, побеждавайки Берое 07 със 70-57. Бургазлийки имаха стабилна преднина от 20 точки след първия мач, изигран като гост, и домакинството беше просто формалност. Така на полуфинал отборът на Лукойл ще срещне този на Монтана 2003, който също постигна успех (срещу Рилски спортист като домакин).
 
Мачът започна с бърз кош на Лори Неро, но две точки веднага бяха върнати за Берое 07 от страна на Албена Бачкова. След последвалия кош за домакините те не загубиха водачеството и инициативата в мача до самия му край. До края на първата четвърт състезателките на Иван Лепичев увеличиха преднината си, но гостенките не се бяха предали и тя не стана двуцифрена – 19-12.
 
Мачът продължи с добра активност и за двата отбора, но бургазлийки безпроблемно увеличиха аванса си, който на моменти достигна до 13 точки, но в крайна сметка, след  добри изяви на Даниъл Кръчър, той беше 11. Така състезателките се оттеглиха за 15-минутна пауза при 39-28.
 
След почивката домакините, вече успокоени, допуснаха серия от страна на противника, който в средата на третата четвърт стопи дефицита си само до 5 точки. Този подем бе спрян веднага от опитния състав на Лукойл и след добра отборна игра контролът върху мача отново бе в ръцете му. След третата част таблото показваше 15 точки аванс за бургаския тим при 54-39.
 
В последната четвърт до изненади очаквано не се стигна. Това нямаше как да стане заради факта, че звездата на Берое 07 Латаша Байърс игра 11 минути за целия мач. Бургазлийки пък го доиграха спокойно, гледайки вече към полуфинала срещу друг опитен и класен отбор – този на Монтана 2003. В мача от първия кръг на Първата четворка в първенството Лукойл победи този съперник, но в момента ситуацията е доста по-различна. След победата на момичетата на Славко Димитров над лидера Дунав, а и двата поредни успеха в този етап на борбата за купата, тимът ще има много повече самочувствие. В колектива много добре се сработва и новото попълнение – опитната Зоя Станоева, която ще внесе още сили в битката. Мачът с Монтана 2003 е на 27-и този месец, а градът-домакин за финалната четворка още не е определен. Това ще се случи на УС на БФБ в Плевен тази неделя.
 
Тази вечер над всички в сблъсъка бе Даниел Кръчър от домакинките. Тя завърши с 25 точки, 9 борби и 3 "чадъра". С дабъл дабъл се отличи друга чужденка – Лори Неро, чийто актив бе 15 точки и 10 овладени топки. За Берое само две състезателки имаха повече от 10 точки – Катя Кордова с 14 и Ралица Нанева с 11.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИK - БЕРОЕ 07
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА"
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА"

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи