Асен Христов: Предраг Бадняревич остава


Асен Христов: Предраг Бадняревич остава
Евроинс Черно море
14-03-2009 11:10 | Позвънете новини

Президентът на варненския баскетболен клуб Евроинс-Черно море Асен Христов заяви, че въпреки отпадането на тима му от Купата на България, наставникът Предраг Бадняревич ще остане да води отбора. Както е известно, варненци се сбогуваха с надпреварата, след като загубиха от Спартак (Плевен) на 1/4-финала след изключително слаба игра. 
 

"Бадняревич има вина за отпадането, но не е само негова. Имаше грешни треньорски решения, но той все още не познава добре баскетбола в България. Не може през няколко месеца да сменяме треньори. Да не забравяме, че преди известно време същият този наставник победи Спартак. Плевенчани са разбрали къде са им били грешки и сега ни победиха. Явно Бадняревич не е предвидил това и загубихме. Сигурен съм, че ако бяхме стартирали шампионата с този треньор, нещата щяха да са съвсем други", каза за "Позвънете Новини" Асен Христов.


Той разкри, че до няколко дни ще стане ясно дали ще има глоби за играчите. "Жалко, че баскетболистите разочароваха варненските фенове. Все още не знам какво ще предприема. Възможно и да ги санкционирам финансово", отсече Христов.


Босът заяви, че въпреки отпадането, няма да прекрати изграждането на добър отбор. "Това, че не играхме финал, не означава, че ще спра да финансирам Черно море. Вярно амбициите ни бяха да стигнем колкото се може по-напред, но не успяхме. Все пак ще продължим да преследваме целите си в първенството на България. Дано там да се получат нещата. Ако и там не стане, няма да правим трагедии. Ще направим всичко възможно да подсигурим бюджета за следващата година, но трябва да имаме подпркера и от варненската общественост. Може би тогава ще имаме повече късмет", добави Христов.


Вицепрезидентът на Евроинс-Черно море Симеон Варчев заяви, че баскетболистите са играли изключително неправилно. "През първите 20 минути на мача дадохме възможност на Спартак да играе без никакви притеснения. Домакините правеха каквото си поискат. При нас липсваше всякаква идейност. Нямаше как да победим след такъв хаос", коментира за "Позвънете Новини" бившият национален селекционер.


Според него, вината за загубата е и на треньора. "Опитвахме се да играем агресивно в защита, а това бе много неправилно. Не трябваше да гоним по цялото игрище Владимир Маринов, не трябваше да играем агресивно срещу Хрисмир Димитров, а трябваше да го оставим да стреля от далечно разстояние. Шеше да вкара два пъти от десет опита и всичко щеше да свърши", завърши Симеон Варчев.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи