Тим 100 надделя над Старт в Югозападната Аматьорска Лига


Тим 100 надделя над Старт в Югозападната Аматьорска Лига
Момент от срещата между Тим100 и Старт
16-03-2009 10:32

Снощи отборите на Тим 100 и Старт излезнаха един срещу друг в дербито на кръга от поредния мач на ЮАБЛ "Старт". Преди този мач двата отбора деляха първо място с по две победи и тази среща се очертаваше да даде отговор, кой ще завърши на първо място преди плейофите. От начало играта не тръгна много добре за „Старт”, като след няколко грешки в защита позволиха на съперника да поведе в един момент с 8 точки. Веднага последваха успешни атаки от страна на Старт и преднината беше намалена до 4 точки, но след леко отпускане, Тим 100 успя да приключи четвъртината при резултат 19:8.
 
Втората четвъртина започна бурно от страна на Старт, но по- добрата игра в защита на противника и малшанса пред коша предрешиха изхода и на тази част в полза на Тим 100 (18:10). Така, на полувремето те вече водеха в резултата с 19 точки разлика.

Третата част започна с тотален натиск на символичните гости и Старт успя да я спечели с 18:10. В последната четвърт зрителите видяха истинска битка на терена, изпълена с обрати и много емоции. В крайна сметка отборът на Тим 100 спечели и тази четвърт с 18:16, а с това и мача с 65:52. За символичните домакини от Тим 100 най-резултатен бе Огнян Манолев завършил с 27 точки. За символичните гости с най-много точки се отличи Явор Иванов (16т.).


На полувремето бе организирана играта „Зверска тройка”, спонсорирана от Nestle Lion и AND1. Победител в играта е Георги Дивилски, който спечели оригинална тениска от AND1.


Следващата среща от Югозападната Аматьорска Баскетболна лига ще се проведе в понеделник от 19.15, като един срещу друг ще се изправят студенстките отбори на АУБГ и ЮЗУ „Неофит Рилски”.

За Тим 100 най-много точки вкараха Огнян Манолев (27 т.), Ивайло Атанасов (12 т.), Владимир Миленков (7 т.), Георги Атанасов (8 т.)

За Старт най-точни бяха Росен Бобошевски (15 т.), Иван Пармаков (8 т.), Явор Иванов(16 т.).


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи