Девойките на Тони 7 първи в регион Загоре и Родопи


Девойките на Тони 7 първи в регион Загоре и Родопи
Байчева вкара общо 48 точки в двата мача
16-03-2009 12:01 | Тony7.net

Девойките на Тони 7 завоюваха победи над вечните си местни съперници Лукойл Нефтохимик и Берое и за първи път в историята си спечелиха междуобластното първенство, в което играят, съобщава официалният клубен уебсайт Тony7.net. В случая това означава, че отборът на Тони 7 е победител не в един, а в цели 2 региона за девойки, защото през този сезон регионите Загоре и Родопи имат общо първенство в тази възраст (девойки до 19 г.). Първото място на Тони 7, разбира се, означава и че тимът ще бъде домакин на един от зоналните турнири (квалификации за държавни финали) и няма да срещне в него победител от някой от другите региони.
 
Този последен турнир от "комбинираното" междуобластно първенство на региони Загоре и Родопи, проведен в Ямбол с домакин Тони 7, се игра на пряка елиминация. На полуфинала девойките на Тони 7 победиха тези на Лукойл Нефтохимик в оспорван мач с 65-58.
 
Срещата тръгна много добре за сливенския тим, след устремно начало и многобройни успешни контраатаки. Отборът на Лукойл Нефтохимик по никакъв начин не успя да противодейства на добрата игра на момичетата на Ивайло Христов. На полувремето резултатът бе 37-22 в тяхна полза. После обаче бургазлийки стегнаха своите редици, противопоставиха се на отбора на домакините и направиха равна трета четвърт - 13-13. След това дойде и известно успокоение и отпускане в редиците на сливенските момичета и те намалиха рязко оборотите. От това се възползваха гостенките и дори поведоха с 1 точка разлика 6 минути преди края на двубоя. Когато срещата отиваше към пълен обрат сливналийки отново стегнаха своята защита и откраднаха няколко топки. Последваха три коша на както винаги раздаващата се на игрището Пепа Калайджиева и един на техния лидер Радостина Рашева, която в най-напечените моменти взе диригентската палка и умело организираше действията в нападение на свойте съотборнички. Така тимът на Тони 7 взе трудна, но заслужена победа с 65-58.
 
Рашева завърши мача със 17 точки (3 тройки), Пепа Калайджиева с 14, а Виктория Стойчева с 11, а над всички беше центърът Мария Байчева с 20 точки.
 
Байчева се представи още по-силно във финалната среща, а в нея Тони 7 спечели много по-лесна и убедителна победа. В нея бе надигран съперник, който два пъти бе побеждавал сливенския тим в първия етап от първенството на региони Загоре и Родопи - Берое. Този път девойките от Стара Загора обаче нямаха никаква рецепта срещу развихрилите се възпитанички на Ивайло Христов. Последните не изтърваха инициативата нито за момент и почти през цялата среща разликата прогресивно растеше. На полувремето тя бе 15 точки в полза на Тони 7. И в третата и четвъртата част никога не падна под 10. Така сливенският тим държеше на дистанция своя съперник и накрая заслужено го победи с 18 точки разлика - 65-47.
 
Мария Байчева вкара цели 28 точки в коша на Берое, Виктория Стойчева се отличи с 14, Пепа Калайджиева вкара 10, а Радостина Рашева - 9.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи